12:29 23 Februarie 2018
Chişinău-1°C
În direct
Национальный банк Молдовы

Comisia pentru selectarea guvernatorului BNM se va întruni marți

© Sputnik/ Evgheni Panasenco
Politică
Sa primesc un link scurt
28 0 0

Reprezentanții fracțiunilor parlamentare, ai mediului academic și din domeniul bancar, experți independenți și reprezentanți ai societății civile vor desemna criteriile de selectare și termenele de înaintare a cererilor.

CHIȘINĂU, 5 oct – Sputnik. Prima ședință a comisiei de organizare a concursului public privind selecta candidaților la funcția de guvernator al BNM, va avea loc marți.

Spicherul Andrian Candu a dispus la 2 octombrie formarea respectivei comisii. Aceasta a fost instituită pentru a fi asigurată transparența procesului de selectare și a condițiilor egale pentru toți aspiranții la funcţie. Criteriile de bază în cadrul selectării vor fi calitățile profesionale și onestitatea candidaților.

Din comisie fac parte reprezentanți ai fracțiunilor parlamentare, ai mediului academic, din domeniul bancar, experți independenți și reprezentanți ai societății civile, La prima ședință vor fi stabilite criteriile de selectare și data până la care candidații vor putea depune cererile de participare la concurs.

Guvernatorul Băncii Naționale, Dorin Drăguțanu, și adjunctul său, Marin Moloșag, și-au dat demisia la 21 septembrie. Motivul acestui pas, potrivit lui Drăguțanu, a fost presiunea politică. În prezent, ambii administratori continuă să-și exercite atribuțiile până la desemnarea unei noi conduceri a BNM.

Tematic

A început procedura de alegere a guvernatorului BNM
Candu cere FMI să evalueze activitatea BNM
Streleț: vom semna acordul cu FMI numai după desemnarea guvernatorului BNM
Tagurile:
guvernator marți, desemnare, comisie, BNM, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARIIȘtirile Zilei