16:05 22 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.47
  • USD16.99
  • RUB0.26
  • RON4.17
  • UAH0.60
Подсчет голосов на одном из избирательных участков на выборах в ЛНР. Архивное фото

RPL și RPD au amânat alegerile pentru anul viitor

© Sputnik /
Politică
Sa primesc un link scurt
14 0 0

Inițial, autoritățile din autoproclamatele republici Lugansk ți Donetsk planificau să organizeze alegerile locale pe data de 1 noiembrie și, respectiv, 18 octombrie.

 

CHIȘINĂU, 6 oct – Sputnik. Autoritățile autoproclamatelor republici Lugansk și Donetsk sunt de acord să amâne alegerile locale de la 1 noiembrie și 18 octombrie pentru anul viitor. O declarație în acest sens au făcut Vladislav Deinego și Denis Pușilin în cadrul negocierilor de la Minsk. Aceasta a fost publicată marți de centrul informațional din Lugansk.

”Vă aducem la cunoștință acordul RPD și RPL de a transfera alegerile de la 18 octombrie și 1 noiembrie pentru anul viitor”, se spune în declarație.

Așa cum se subliniază în comunicat, reprezentanții RPD și RPL sunt gata să colaboreze cu toți participanții de la negocierile de la Minsk asupra coordonării proiectului unei legi speciale cu privire la alegeri. Pușilin și Deinego mai consideră că acest proiect, ca și alte documente, trebuie parafate de toți participanții la negocieri.

”În cazul în care în timpul votului din Rada Supremă sau din alte motive textul respectiv va fi modificat, acest lucru va fi considerat ca o încălcare flagrantă și inacceptabilă a măsurilor complexe”, se spune în declarație.

Autoritățile ucrainene au stabilit alegerile în organele locale pentru 25 octombrie. Cu toate acestea, autoritățile din autoproclamata RPL intenționau să organizeze alegerile pe 1 noiembrie, iar cele din RPD –pe 18 octombrie.

Luni, Serghei Lavrov, șeful diplomației din Rusia, a comunicat că partea rusă a dat deja semnale privind amânarea alegerilor în aceste republici.

 

Tematic

O nouă rundă de negocieri la Minsk pentru reglementarea situației în Ucraina
Patrușev: Ucraina se află sub conducerea externă a Washingtonului
Kievul a anunțat începerea retragerii tehnicii din Donbas
Tagurile:
amânare, Donetsk, Lugansk, alegeri locale, acordul de la Minsk, Ucraina
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei