05:36 20 Ianuarie 2021
În direct
  • EUR21.03
  • USD17.34
  • RUB0.24
  • RON4.31
  • UAH0.62
Politică
Sa primesc un link scurt
10720

Politicianul şi-a exprimat speranţa că premiul va ajunge la un sergent, ca să nu mai avem încă un „colonel cu mercedes”.

CHIŞINĂU, 15 oct – Sputnik. Liderul formaţiunii „Partidul Nostru”, Renato Usatâi, a promis să-i dăruiască un automobil Mercedes „poliţistului care-l va prinde pe Filat” – ex premier, lider al Partidului Liberal-Democrat, pe care Parlamentul ar putea să-l lipsească de imunitate parlamentară şi pe care reprezentanţii opoziţiei ar vrea să-l reţină.

Владимир Филат Vlad Filat
© Sputnik / пресс-служба ЛДПМ

Joi, opoziţia a blocat câteva intersecţii în centrul capitalei, pentru a-l reţine, aşa cum au declarat ei, pe Filat. Procurorul general, Corneliu Gurin, a cerut Parlamentului ridicarea imunităţii parlamentare a lui Vlad Filat. Gurin a precizat că procurorii dispun de suficiente informaţii, care dovedesc implicarea politicianului în cazul scoaterii miliardului de dolari din sistemul bancar al ţării.

„Mă adresez către toţi colaboratorii poliţiei – cel care-l va prinde pe Filat, va primi de la mine un Mercedes nou”, a declarat Usatîi. El şi-a exprimat speranţa că premiul va ajunge la vre-un sergent oarecare, ca să nu mai avem încă un „colonel cu Mercedes”.

La 15 octombrie, opoziţia de centru-stânga şi-a continuat acţiunile de protest, cerând demisia întregii conduceri a ţării. Paza Parlamentului a fost consolidată cu cordoane ale poliţiei.

Tematic

Dodon: intrăm peste ei dacă nu îl arestează pe Filat
Renato Usatîi a pornit vânătoarea după Vlad Filat
Procurorul General: solicit ridicarea imunităţii lui Vlad Filat
Tagurile:
protest, imunitate, premiu, Mercedes, Renato Usatîi, Corneliu Gurin, Vlad Filat, Chișinău

Știrile Zilei