10:28 13 Aprilie 2021
În direct
  • EUR21.32
  • USD17.90
  • RUB0.23
  • RON4.33
  • UAH0.64
Politică
Sa primesc un link scurt
Vlad Filat, anchetat într-un dosar de corupţie (93)
93220

Ion Rusu, administratorul Caravita şi naşul lui Vlad Filat, ar fi făcut depoziţii care demonstrează implicarea politicianului în schemele de spălare de bani şi de fraudare a Băncii de Economii.

CHIŞINĂU, 21 oct – Sputnik. Administratorul Caravita, Ion Rusu, ar fi declarat miercuri în faţa judecătorilor că beneficiarul de facto al Caravita ar fi preşedintele PLDM, Vlad Filat. Declaraţii în acest sens a făcut procurorul Adriana Beţişor.

Potrivit procurorului, cazul Caravita este judecat sub aspectul comiterii infracţiunilor de spălare de bani în proporţii deosebit de mari, precum şi unele fraude legate de Banca de Economii. Vlad Filat ar fi beneficiat de avantajele provenite din schemele legate de companiile Caravita şi Business Estate şi, potrivit procurorilor, riscă de la cinci la zece ani de puşcărie.

E de menţionat faptul că Ion Ruse este naşul de cununie al lui Vlad Filat. Rusu, potrivit procurorilor, ar fi făcut depoziţii care demonstrează vina lui Filat.

Тема:
Vlad Filat, anchetat într-un dosar de corupţie (93)

Tematic

Fiind închis, Filat se află totuşi în serviciul poporului
Tagurile:
Fraude la BEM, Puşcărie, Privaţiune de libertate, Spălare de bani, Business Estate, Caravita Co” SRL, Ion Rusu, Vlad Filat

Știrile Zilei