02:52 27 Ianuarie 2020
În direct
  • EUR19.57
  • USD17.73
  • RUB0.29
  • RON4.09
  • UAH0.73
Politică
Sa primesc un link scurt
96 0 0

Tot ce se poate spune astăzi este că trebuie din nou să ne așezăm la masa de negocieri, a declarat Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal.

CHIȘINĂU, 29 oct — Sputnik. După demiterea Guvernului condus de Valeriu Streleț, negocierile în cadrul Alianței pentru Integrare Europeană pornesc de la zero, a declarat Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal.

Fracțiunea parlamentară a liberalilor nu a votat pentru demiterea Guvernului Streleț.

Ghimpu a spus că este necesar de discutat, lăsând supărările și nemulțumirile la o parte. Altă cale nu există: trebuie creată o nouă alianță pentru integrare europeană, pentru îndeplinirea obligațiilor asumate, deoarece nu trebuie să uităm de Acordul de Asociere care a fost semnat.

Politicianul consideră că trebuie trase concluzii din cei 6 ani în care AIE s-a aflat la putere, pentru a nu admite situații în care majoritatea parlamentară votează pentru inițiativele opoziției.

Ghimpu a mai declarat că, înainte de votare, el spera că poate Dumnezeu va schimba cumva cele ce se întâmplă.

De altfel, liderul PDM, Marian Lupu, a menționat că primele negocieri cu privire la formarea unei majorități stabile de orientare proeuropeană trebuie să aibă loc deja vineri.

La ședința de joi a Parlamentului RM, Guvernul țării condus de premierul Valeriu Streleț a fost demis cu votul a 65 de deputați din fracțiunile PCRM, PSRM și PDM.

După ședință, Vadim Pistrinciuc, vicepreședintele PLDM, a declarat că, prin susținerea votului de neîncredere, democrații au încălcat acordul cu privire la Alianța pentru Integrare Europeană. PLDM își va face publice acțiunile ulterioare după ședința de partid.

Tematic

Lupu a numit ziua în care vor demara negocierile pentru o nouă alianţă
Pistrinciuc: votarea pentru demiterea guvernului, o încălcare a acordului AIE
Guvernul a plecat. Cabinetul Streleţ a rezistat doar 91 de zile
Tagurile:
obligații asumate, zero, alianță, negocieri, acord, PDM, PL, PLDM, Vadim Pistrinciuc, Marian Lupu, Mihai Ghimpu


Știrile Zilei