12:54 06 Aprilie 2020
În direct
  • EUR20.04
  • USD18.54
  • RUB0.24
  • RON4.15
  • UAH0.68
Politică
Sa primesc un link scurt
334 0 0

Leancă a spus-o pe şleau că îi invită pe deputaţii liberal-democraţi să se înregimenteze în grupul parlamentar pe care îl conduce. Acesta le-ar trebui colegilor din viitoarea alianţă (PD şi PL) şi pentru a avea susţinerea PPE.

CHIŞINĂU, 29 oct – Sputnik. PLDM ar putea fi „rupt”, aşa cum în legislatura precedentă i s-a întâmplat PL-ului, iar grupului conduse de Leancă i-ar reveni, în raport cu liberal-democraţii, rolul de altă dată al Partidului Liberal Reformator, în care s-au înregimentat mai mulţi deputaţi de la PL, constituind o nouă fracţiune, susţin sursele Sputnik, care au preferat să rămână în anonimat.

Un asemenea scenariu nici nu constituie un secret. Dimpotrivă, recent, la un post de televiziune, Iurie Leancă declara cu text deschis că a avut şi are în continuare discuţii cu foştii săi colegi din PLDM. Preşedintele PPEM a spus-o pe şleau că îi invită pe deputaţii liberal-democraţi să se înregimenteze în grupul parlamentar pe care îl conduce.

Un alt aspect asupra căruia atrag atenţia unii experţi este faptul că Leancă ar avea rolul să-şi consolideze un grup parlamentar impunător, ca apoi să poată pretinde funcţia de premier. Sursele Sputnik susţin că acest scenariu nu este doar o supoziţie a unor experţi, ci au loc discuţii serioase în acest sens.

Iurie Leancă este agreat atât de PD, cât şi de PL. Mia mult, revenirea acestuia în prim-planul politicii moldoveneşti este importantă şi pentru asigurarea unei susţineri europene plenare pentru guvernarea de la Chişinău. La ora actuală, PL cooperează cu liberalii europeni, PD – cu social-democraţii europeni, iar în Partidul Popular European (cel mai mare partid din Parlamentul European la ora actuală), oficial, este prezent PLDM, al cărui lider a fost arestat, iar premierul din partea aceluiaşi partid este demis pentru suspiciuni de corupţie. Dat fiind faptul că Leancă are relaţii bune în PPE, acesta ar fi o achiziţie importantă pentru garantarea unei susţineri din partea conservatorilor europeni pentru alianţa ce urmează a fi formată.

Tematic

Leancă dă de înţeles că PPEM vrea la guvernare
Leancă nu va salva de la înec actuala guvernare
Tagurile:
Jocuri politice, Grupul Leancă, liberal-democrați, Alianţă, PLR, PPE, PDM, PL, PPEM, Iurie Leancă


Știrile Zilei