01:53 22 Aprilie 2021
În direct
  • EUR21.64
  • USD18.02
  • RUB0.24
  • RON4.39
  • UAH0.64
Politică
Sa primesc un link scurt
95160

O iniţiativă legislativă a fost semnată de deputaţi "proruşi" şi "proeuropeni", aceasta urmărind schimbarea modalităţii de alegere a Preşedintelui Republicii Moldova. Iniţiativa a fost semnată şi de Vlad Filat, care se află în Penitenciarul nr.13.

CHIŞINĂU, 2 noiembrie — Sputnik. "Preşedintele Republicii Moldova este ales prin vot universal, egal, direct, secret şi liber exprimat", prevede o iniţiativă legislativă semnată de deputaţi "proruşi" şi "proeuropeni". Anunţul despre faptul că o asemenea iniţiativă legislativă a fost semnată şi va fi depusă la Curtea Constituţională a fost făcut de liderul PSRM, Igor Dodon.

Один из активистов платформы DA Василий Нэстасе повторил требования по отставке руководства страны.
© Sputnik / Мипрослав Ротарь

În acest fel ar urma să reglementeze Constituţia Republicii Moldova modalitatea de alegere a Preşedintelui ţării, dacă iniţiativa legislativă în acest sens va fi votată.

Marea surpriză a zilei este că deputaţii din PLDM au semnat împreună cu cei ai PSRM iniţiativa legislativă de modificare a constituţiei, prin care se urmăreşte revenirea la alegerea Preşedintelui prin vot direct.

Deputatul Vlad Filat a semnat şi el iniţiativa, a precizat Igor Dodon.

Tematic

PLDM şi PDM sunt pentru alegerea preşedintelui cu simpla majoritate
Din PMAN, la referendum: Platforma DA vrea alegerea directă a Preşedintelui
Tagurile:
Alegerea Preşedintelui

Știrile Zilei