16:48 15 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.69
  • USD17.00
  • RUB0.26
  • RON4.22
  • UAH0.61
Ana Guţu

PNL-ul moldovenesc, nevoit să împartă electoratul cu Ana Guţu

anagutu.net
Politică
Sa primesc un link scurt
55 0 0

În Republica Moldova apare o nouă formaţiune politică ce îşi propune să unească ţara cu România.

CHIŞINĂU, 3 noiembrie – Sputnik. Grupul de iniţiativă al partidului „Dreapta”, condus de fosta colegă de partid a lui Mihai Ghimpu, Ana Guţu, a lansat o declaraţie despre unirea Republicii Moldova cu România.

Ana Guţu a mai anunţat că documentul le va fi transmis Preşedintelui Nicolae Tomofti, spicherului Andrian Candu şi premierului interimar, Gheorghe Brega.

Astfel în Republica Moldova apare o nouă formaţiune politică ce îşi propune să unească cele două ţări care au aceeaşi limbă, dar şi o istorie ce nu poate fi studiată separat.

Totodată experţii subliniază faptul că atât în Republica Moldova, cât şi în România, ideea unionistă este susţinută fără rezerve de un număr foarte mic de oameni. Nici măcar cei care recunosc unitatea etno-lingvistică moldo-română nu susţin în proporţie de sută la sută ideea reunirii politice a Republicii Moldova şi României într-un singur stat.

În Republica Moldova, singura formaţiune politică care a ieşit în evidenţă printr-un mesaj unionist frontal este PLN (Partidul Naţional Liberal) condus de Vitalia Pavlicenco. Scorurile electorale înregistrate de acest partid de-a lungul anilor au fost de fiecare dată mult prea mici pentru ca cel puţin să depăşească pragul electoral.

Analistul politic Alexei Tulbure a subliniat că toate sondajele de opinie realizate în Republica Moldova de la declararea independenţei au arătat că marea majoritate a cetăţenilor ţării doresc să trăiască în propria lor ţară, oricât le-ar fi de greu. În opinia lui Tulbure, o nouă mişcare politică unionistă nu ar avea sorţi de izbândă.

Tematic

MAI despre unionistul declarat indezirabil: este o măsură neccesară
Cazul unionistului "indezirabil" şi posibilele urmări diplomatice
Tagurile:
PNL, Electorat, Unirea cu România, Partide, Vitalia Pavlicenco, Ana Guţu, România
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei