00:42 23 Noiembrie 2019
În direct
  • EUR19.32
  • USD17.43
  • RUB0.27
  • RON4.04
  • UAH0.72
Klaus Iohannis, preşedintele României

Preşedintele României, de partea protestatarilor de la Bucureşti

© REUTERS / File photo
Politică
Sa primesc un link scurt
7510

Relaţiile dintre premierul român, Victor Ponta şi preşedintele Klaus Iohannis sunt tensionate. Analiştii politici susţin că Iohannis profită de protestele de la Bucureşti pentru a exercita presiuni politice asupra lui Ponta.

CHIŞINĂU, 4 noiembrie — Sputnik. Preşedintele Româniai, Klaus Iohannis, a făcut o declaraţie de susţinere a protestatarilor din centrul Bucureştiului şi a îndemnat politicienii „să-şi asume răspunderea politică”.

Iohannis s-a arătat impresionat de manifestaţiile din capitala Româniai. „Este o mişcare de stradă, care vine din dorinţa oamenilor de a le fi respectată condiţia şi demnitatea”, a scris preşedintele român pagina sa de Facebook.

Acesta precizează că a înţeles „că se cere şi se aşteaptă, pe bună dreptate, ca cineva să-şi asume răspunderea politică. Următorul pas trebuie să fie al politicienilor, care nu pot ignora acest sentiment de revoltă”, a scris Klaus Iohannis.

Este de remarcat faptul că relaţiile dintre premierul român, Victor Ponta şi preşedintele Klaus Iohannis sunt tensionate. Analiştii politici susţin că Iohannis ar putea să profite de protestele de la Bucureşti pentru a exercita presiuni politice asupra lui Ponta.

Tematic

La Bucureşti au căzut capete
Bucureştiul fierbe de proteste
Tagurile:
Presiuni politice, Demisii, Revendicări, Proteste, Klaus Iohannis, Victor Ponta, Bucureşti, România


Știrile Zilei