23:21 03 Martie 2021
În direct
  • EUR21.08
  • USD17.52
  • RUB0.24
  • RON4.32
  • UAH0.63
Politică
Sa primesc un link scurt
83930

Va fi o guvernare slabă, care se va confrunta cu probleme extrem de grave şi după o iarnă grea va urma o nouă demisie a guvernului.

CHIŞINĂU, 4 noiembrie – Sputnik. „Cel mult într-o lună, va fi învestit un nou guvern la Chişinău. Dar şi zilele următorului guvern sunt numărate. Va cădea până la Paşti, sau până la 8 martie, dacă prim-ministru va fi o doamnă”, a declarat Igor Dodon în exclusivitate pentru Sputnik.

Igor Dodon
© Sputnik / Rodion Proca

În opinia lui Igor Dodon, deşi liberal-democraţii au decis la nivel de partid să nu participe la negocierile de formare a unei noi coaliţii, o parte dintre deputaţii formaţiunii vor prefera, totuşi, să nu se pomenească în opoziţie. Prognoza liderului socialiştilor este că noua guvernare va fi susţinută, într-o formă sau alta, de PDM, PL, Grupul Leancă, PCRM şi o parte dintre deputaţii liberal-democraţi. Dar va fi o guvernare slabă, care se va confrunta cu probleme extrem de grave şi după o iarnă grea va urma o nouă demisie de guvern.

„Cel puţin zece deputaţi de la PLDM vor dori să facă parte din majoritatea parlamentară. Aceştia vor fi liberal-democraţi reformatori. Iar precedentul pentru un asemenea deznodămând a fost creat în legislatura precedentă tocmai cu sprijinul PLDM”, a mai spus Igor Dodon.

Tematic

PLDM nu participă la negocierile cu PD
Diacov: doi deputaţi PLDM vor participa la crearea unei noi coaliţii cu PD
Tagurile:
Prognoză, Guvernare slabă, Iarnă grea, Demisie, Guvern, Igor Dodon

Știrile Zilei