01:41 08 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.53
  • USD17.32
  • RUB0.24
  • RON4.04
  • UAH0.64
Politică
Sa primesc un link scurt
21010

Liderii formaţiunii au declarat că „PLR împărtăşeşte opinia ex-premierului Ion Sturza că „prin concluziile” Ministerului Justiției, se continuă actul de trădare națională, jaf şi banditism la nivel de stat”.

CHIŞINĂU, 11 noiembrie – Sputnik. Partidul Liberal Reformator (formaţiune apărută pe arena politică moldovenească ca rezultat al sciziunii în PL) a difuzat un comunicat de presă prin care anunţă că la 10 noiembrie curent liderii PLR au susţinut o conferinţă de presă.

Serviciul de presă al PLR precizează că protagonişti ai evenimentului au fost Ion Hadârcă, președinte, Tatiana Potâng, vicepreședinte şi Valeriu Saharneanu, membru al Biroului Politic.

Exponenţii PRL au criticat o declaraţie a ministrului Justiţiei, Vladimir Cebotari, în legătură cu dosarul concesionării Aeroportului.

„Fără a fi împuternicit de Guvern sau de careva alte structuri ale statului, ministrul Justiției a prezentat niște pretinse concluzii ale unui grup de lucru format de Guvern să examineze modul de respectare a contractului de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău, rezumând că deși există abateri, motive pentru rezilierea contractului nu există, iar „raportul este confidențial”, se spune în comunicatul PLR.

În acest context, liderii formaţiunii au declarat că „PLR împărtăşeşte opinia ex-premierului Ion Sturza că „prin concluziile” Ministerului Justiției, se continuă actul de trădare națională, jaf şi banditism la nivel de stat”.

Mai mult, cei trei politicieni au cerut Consiliului Suprem al Magistraturii (CSM) „să se autosesizeze în cazul declaraţiei ministrului Justiţiei din 9 noiembrie 2015 şi dacă acţiunea lui nu se califică drept imixtiune în actul justiţiei atunci când demnitarul se pronunță public pe un subiect de maximă importanță aflat în litigiu”.

Mai mulţi jurişti contactaţi de Sputnik au menţionat că printre atribuţiile legale ale CSM nu se regăseşte supravegherea acţiunilor şi declaraţiilor politice ale ministrului Justiţiei. Totodată aceştia au remarcat faptul că partidele, la rândul lor, au toată libertatea să adere la orice declaraţie, fie că este făcută de persoane individuale sau de grupuri sau organizaţii.

Tematic

PNL-ul moldovenesc, nevoit să împartă electoratul cu Ana Guţu
Tagurile:
PLR, Ion Sturza, Concesionare, Aeroportul Internațional Chișinău


Știrile Zilei