13:43 19 Ianuarie 2021
În direct
  • EUR20.87
  • USD17.30
  • RUB0.23
  • RON4.28
  • UAH0.61
Politică
Sa primesc un link scurt
4801

Anterior PLDM a refuzat să participe la consultările cu şeful statului, iar Preşedinţia a anunţat că discuţiile cu liberal-democraţii vor avea loc la o dată ulterioară ce urma să fie anunţată.

CHIŞINĂU, 23 noiembrie – Sputnik. Preşedintele Nicolae Timofti îi aşteaptă pe liberal-democraţi în seara zilei de luni la Reşedinţa de Stat, unde vor avea loc consultări legate de formarea unei noi alianţe de guvernare şi desemnarea candidatului la funcţia de premier.

Întâlnirea este planificată pentru ora 17.30.

Anterior, PLDM a refuzat să participe la consultările cu şeful statului, iar Preşedinţia a anunţat că discuţiile cu liberal-democraţii vor avea loc la o dată ulterioară ce urma să fie anunţată.

Între timp, PLDM a înaintat mai multe condiţii pentru ca formaţiunea să participe la negocierile de formare a unei noi majorităţi, alături de PRM, PL şi Grupul Leancă.

Liberal-democraţii cer schimbarea spicherului, depolitizarea sistemului organelor de ocrotire a normelor de drept şi desemnarea unui premier apolitic, care să aibă mai multe atribuţii.

Tematic

Streleţ: PLDM îşi va curăţa rândurile
Cine îl va înlocui pe Vladimir Filat la șefia PLDM
Tagurile:
Consultări, PLDM, Nicolae Timofti

Știrile Zilei