18:42 23 Februarie 2018
Chişinău-1°C
În direct
Timofti Тимофти

PD şi PCRM au făcut imposibile consultările lui Timofti cu fracţiunile

© Sputnik/ Miroslav Rotari
Politică
Sa primesc un link scurt
Moldova fără premier şi Cabinet de Miniştri (69)
62911

Şeful statului este nevoit să aştepte rezultatul discuţiilor dintre PDM şi PCRM, după care va şti în ce parametri poate să poarte consultări cu fracţiunile parlamentare.

CHIŞINĂU, 26 noiembrie – Sputnik. Preşedintele Nicolae Tomofti nu va purta joi consultări cu fracţiunile, aşa cum a fost anunţat anterior. Instituţia prezidenţială a anunţat că aceste consultări au fost reprogramate.

„Consultările președintelui Timofti cu fracțiunile parlamentare, privind desemnarea unui candidat la funcția de prim-ministru, au fost reprogramate pentru vineri, 27 noiembrie a.c., începând cu ora 11.00 și vor avea loc la Reședința de Stat (str. Nicolae Iorga, 23)”, informează serviciul de presă al Preşedinţiei printr-un comunicat.

Joi, începând cu ora 10.00 Parlamentul se întruneşte în şedinţă plenară.

Potrivit unor surse din aparatul Preşedintelui, una dintre cauzele amânării consultărilor cu fracţiunile pentru ziua de vine este faptul că liderii fracţiunilor se vor afla la şedinţa Parlamentului unde fiecare vot este important, deoarece, în actualele circumstanţe, în orice moment poate să apară problema lipsei cvorumului sau a numărului necesar de voturi pentru susţinerea proiectelor asupra cărora s-a convenit.

Sursele susţin, de asemenea, că la ora actuală şeful statului este nevoit să aştepte rezultatul discuţiilor dintre PDM şi PCRM, "după care va şti în ce parametri poate să poarte consultări" cu fracţiunile parlamentare.

Тема:
Moldova fără premier şi Cabinet de Miniştri (69)

Tematic

Voronin: să formăm guvernul, având în vedere perspectiva alegerii preşedintelui
Tagurile:
Fracţiunile parlamentare, Preşedintele RM, Consultări, Discuţii, Nicolae Timofti, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARIIȘtirile Zilei