11:26 07 Martie 2021
În direct
  • EUR21.15
  • USD17.58
  • RUB0.24
  • RON4.33
  • UAH0.63
Politică
Sa primesc un link scurt
165430

Fostul premier, Iurie Leancă, la fel ca li liberalul Mihai Ghimpu nu susţine poziţia PDM, care pledează pentru un guvern tehnocrat.

CHIŞINĂU, 26 noiembrie – Sputnik. În opinia lui Iurie Leancă, guvernul tehnocrat nu este o soluţie în actualele condiţii dificile din Republica Moldova. Acesta susţine că PDM, PLDM, PL şi grupul său din Parlament au ultima şansă oferită de europeni pentru reabilitarea guvernării proeuropene.

„Guvernul trebuie să fie susţinut de o guvernare. E nevoie de o majoritate parlamentară, care să susţină un guvern. Guvernul trebuie să fie emanaţia majorităţii parlamentare”, a spus Leancă.

Potrivit liderului PPEM, „Guvernul Gaburici” ar fi fost un guvern tehnocrat.

„Am avut guvern tehnocrat şi nu a reuşit nimic. Guvernul tehnocrat nu îşi poate asuma decizii dificile”, a mai spus Leancă.

Acesta s-a referit şi la discuţiile cu reprezentanţii partidelor paneuropene, la care au aderat unele formaţiuni politice parlamentare din Republica Moldova. Potrivit lui Leancă, reprezentanţii partidelor paneuropene ar fi sugerat că forţele proeuropene de la Chişinău ar avea ultima şansă de a reabilita guvernarea în baza partidelor care exercită puterea din 2009.

Tematic

Leancă, după vizita la Berlin: a murit speranţa
Tagurile:
Guvern tehnocrat, PL-PLDM-PDM-Grupul Leancă, Iurie Leancă

Știrile Zilei