14:21 19 Ianuarie 2021
În direct
  • EUR20.87
  • USD17.30
  • RUB0.23
  • RON4.28
  • UAH0.61
Politică
Sa primesc un link scurt
Toamna demisiilor (70)
3802

Aceasta este deja a doua rundă de negocieri a șefului statului cu fracțiunile parlamentare. Prima dată președintele s-a întâlnit cu politicienii la 9 noiembrie. Moldova a rămas fără guvern la sfârșitul lui octombrie.

CHIȘINĂU, 27 nov — Sputnik. Programul de vineri al consultărilor președintelui Moldovei Nicolae Timofti cu fracțiunile parlamentare privind candidatura la postul de prim-ministru, a fost restrâns.

Potrivit serviciului de presă al șefului statului, fracțiunea comuniștilor și cea a socialiștilor au refuzat să meargă la întrevederea cu președintele.

La ora 11.00, Timofti se va întâlni cu reprezentanții Partidului Democrat, iar la ora 11.45 cu cei ai Partidului Liberal.

Pentru ora 12.30 este stabilită întrevederea cu liberal-democrații.

Aceasta este deja a doua rundă de negocieri a șefului statului cu fracțiunile parlamentare. Prima dată președintele s-a întâlnit cu politicienii la 9 noiembrie.

Moldova a rămas fără guvern la sfârșitul lui octombrie, când premierul Valeriu Streleț a fost demis fiind suspectat de corupție. Inițiativa de a-i acorda guvernului vot de neîncredere a venit din partea comuniștilor și a fost susținută de socialiști. După demisia lui Streleț, Partidul Democrat a invitat deputații legislativului la un dialog în vederea formării unei noi majorități, pentru a evita criza parlamentară. La propunerea democraților au răspuns liberalii, grupul ex-premierului Iurie Leancă și Partidul de opoziție al comuniștilor. Socialiștii au declarat că nu vor participa la formarea noii majorități parlamentare şi nici a guvernului.

Тема:
Toamna demisiilor (70)

Tematic

PD propune crearea unei alianţe în jurul unui guvern apolitic
PD şi PCRM au făcut imposibile consultările lui Timofti cu fracţiunile
Leancă face front comun cu Ghimpu împotriva PDM
Tagurile:
consultări, președinte, program, redus, PCRM, PDM, PL, PLDM, PSRM, Nicolae Timofti

Știrile Zilei