11:45 24 August 2019
În direct
  • EUR19.80
  • USD17.89
  • RUB0.27
  • RON4.19
  • UAH0.72
Парламент Молдовы

Ghimpu pare să se pregătească de alegeri

© Sputnik / Евгений Панасенко
Politică
Sa primesc un link scurt
215 0 0

Mihai Ghimpu i-a îndemnat pe deputaţii moldoveni să adopte astfel de legi, de care să nu le fie ruşine atunci când se vor întâlni cu oamenii.

CHIŞINĂU, 30 dec – Sputnik. Liderul PL, Mihai Ghimpu, a declarat marţi la şedinţa plenară a Parlamentului că se opune suplinirii bugetului public pe seama oamenilor săraci.

Referindu-se la colegii săi deputaţi, Mihai Ghimpu a declarat: „noi toţi trăim din impozitele cetăţenilor”.

În acest context, dânsul a declarat că „ar fi o mare ruşine ca atunci când omul vine la o consultaţie să i se spună să plătească 200 de lei”.

„Un funcţionar de stat sau statul ca atare nu are rolul unui avocat care trebuie să fie plătit pentru orice informaţie sau orice text dintr-un alineat sau două”, a mai spus Ghimpu.

Acesta i-a îndemnat pe colegii săi deputaţi să voteze astfel încât să nu le fie ruşine când se vor întâlni cu oamenii.

„Nu căutaţi să adunaţi bani în buget tot pe spatele celor săraci, E timpul să dezvoltăm economia, nu să buzunărim oamenii şi să le luam ultimii bănuţi ca comuniştii în 1937 în Rusia şi la noi în 1941, 1946 și 1949”, a declarat Mihai Ghimpu.

Am putea presupune că atunci când invocă întâlnirile "cu oamenii", Ghimpu are în vedere întâlnirile din eventuala campanie electorală pentru anticipate.

Tematic

După consultările de miercuri, Ghimpu a vorbit despre sfârşitul lumii
Tagurile:
Oameni săraci, Deputaţi, Mihai Ghimpu, Buget


Știrile Zilei