17:00 04 Decembrie 2020
În direct
  • EUR20.96
  • USD17.28
  • RUB0.23
  • RON4.30
  • UAH0.61
Politică
Sa primesc un link scurt
Moldova fără guvern. Criza continuă (81)
84920

Miercuri este o zi specială pentru Republica Moldova. Azi ar putea să se pună capăt crizei politice din ţară şi ar putea fi desemnat candidatul la funcţia de premier, susţinut de majoritatea parlamentară. Însă la Chişinău se adună mii de manifestanţi, unii pentru a susţine candidatul la funcţia de premier, alţii pentru a protesta contra acestuia.

CHIŞINĂU, 13 ian – Sputnik. Miercuri, toată atenţia este îndreptată spre Partidul Democrat din Moldova, care urmează să anunţe numele persoanei care îi va fi propusă Preşedintelui Timofti pentru a fi desemnată pentru funcţia de premier. Totodată, la Chişinău se adună mase de manifestanţi care vor participa la mitinguri pro sau contra candidatului democraţilor la funcţia de premier.

Парламент
© Sputnik / Мирослав Ротарь

Potrivit diferitor surse, numărul persoanelor care vor manifesta miercuri în capitală ar putea să depăşească 40 de mii.

Platforma DA a anunţat că organizează acţiuni de protest împotriva desemnării la funcţia de premier, prin decret prezidenţial, a candidatului ce urmează să fie propus de PDM şi pentru care şi-a anunţat susţinerea majoritatea parlamentară.

Pe de altă parte şi susţinătorii PDM se adună la Chişinău pentru a manifesta în susţinerea candidaturii democraţilor la şefia Guvernului.

De dimineaţă, forţele de ordine sunt mobilizate pentru a menţine ordinea publică şi a face faţă eventualelor destabilizări şi provocări.

Sputnik Moldova vă va informa în timp real despre evenimentele din această zi, în care urmează să fie luate decizii importante pentru Republica Moldova.

Тема:
Moldova fără guvern. Criza continuă (81)

Tematic

Biroul politic al PDM se întruneşte miercuri la ora 10.00
Lupu: avem o majoritate din 56 de deputaţi, dar vom fi mai mulţi
Tagurile:
Preşedintele Timofti, Manifestanţi, Candidat la funcţia de premier, PDM, Mitinguri, Proteste

Știrile Zilei