17:33 25 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.32
  • USD17.85
  • RUB0.27
  • RON4.02
  • UAH0.73
Politică
Sa primesc un link scurt
Moldova fără guvern. Criza continuă (81)
81120

După mai multe zile pline de frământări şi după respingerea candidaturii lui Vlad Plahotnoiuc, susţinut de majoritatea parlamentară, Timofti l-a desemnat pe secretarul general al Preşedinţiei la funcţia de prim-ministru.

CHIŞINĂU, 14 ian – Sputnik. Ion Păduraru, care este secretarul general al Preşedinţiei, a fost desemnat de Preşedintele Timofti drept candidat la funcţia de prim-ministru.

Despre faptul că Timofti a semnat decretul de desemnare a lui Păduraru anunţă mai multe surse apropiate Preşedinţiei.

Митинги за и против кандидатуры премьера состоялись в Кишиневе
© Sputnik / Евгений Панасенко, Владимир Полушатов

Anterior Ion Păduraru a fost ministru al Justiţiei în Guvernul "Ciubuc 2".

Informaţia a fost făcută publică acum câteva minute. La ora actuală încă nu este cunoscută reacţia partidelor parlamentare la această candidatură.

Şeful statului a respins miercuri candidatul propus de majoritatea parlamentară, Vlad Plahotniuc, pentru funcţia de premier.

Joi, Nicolae Timofti i-a solicită majorității parlamentare să reconfirme semnăturile acordate în susținerea candidatului la funcția de prim-ministru.

Partidul Democrat a precizat printr-un comunicat că nu este nevoie de reconfirmare, deoarece „acest document este valabil, nu se poate prescrie la dorința grupărilor de interesele politice și economice care au interes să destabilizeze situația din țară, nici la insistența partidelor care promovează alegerile anticipate, nici măcar la dorința șefului statului",

 

 

Тема:
Moldova fără guvern. Criza continuă (81)

Tematic

Democraţii i-au răspuns preşedintelui Timofti înainte de „termenul limită"
Tagurile:
Ion Păduraru


Știrile Zilei