00:10 03 Aprilie 2020
În direct
  • EUR20.07
  • USD18.34
  • RUB0.23
  • RON4.16
  • UAH0.66
Politică
Sa primesc un link scurt
33911

În cadrul şedinţei de miercuri a Guvernului, premierul Pavel Filip a venit în faţa miniştrilor o descrie a situaţiei dezastruoase din sistemul fiscal şi de la Vamă. Şeful Executivului a cerut luarea unor măsuri aspre în regim de urgenţă.

CHIŞINĂU, 27 ian – Sputnik. Prim-ministrul Pavel Filip a cerut miercuri la şedinţa Guvernului luarea unor măsuri urgente, menite să pună capăt abuzurilor comise de responsabilii din cadrul sistemului fiscal şi al celui vamal, din cauza cărora au de suferit agenţii economici.

Filip a declarat că, potrivit informaţiilor care i-au fost prezentate, fiscul ar opera controalele ce „se desfăşoară cu abuzuri uriaşe”.

Premierul a mai declarat că deseori se întâmplă ca întreprinderile să fie vizitate şi controlate de trei, patru ori pe săptămână.

Pavel Filip a cerut să fie clarificate toate suspiciunile care planează asupra Vămii şi sistemului fiscal.

Un alt aspect la care s-a referit premierul Filip este faptul că mita percepută de cei de la Fisc şi Vamă ajunge la sume uriaşe, fapt care afectează grav activitatea agenţilor economic, inclusiv a investitorilor străini.

„Propun să fie instituit un moratoriu de trei luni la toate controalele”, a punctat Filip.

În acest context premierul i-a solicitat ministrului de Finanţe să asigure suspendarea din funcţii a tuturor şefilor din sistemele fiscal şi vamal, la toate nivelurile, în cazul în care în privinţa lor există suspiciuni că ar avea legătură cu dezastrul din sistem.

Pavel Filip a solicitat, de asemenea, să fie pus la dispoziţia oamenilor de afaceri un număr de telefon la care să poată fi denunţate abuzurile comise.

Tematic

Fiscul cu uşile deschise pentru vizitatori
Fiscul moldovenesc are motive să se laude
Tagurile:
Dezastru, Suspendare din funcţii, Pavel Filip, FISC, Vama


Știrile Zilei