18:19 10 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.46
  • USD17.19
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.64
Politică
Sa primesc un link scurt
20820

Directorul executiv al CALM, Viorel Furdui, a criticat dur partenerii externi ai Republicii Moldova, pentru că aceştia au susţinut autorităţile de la Chişinău cu declaraţii şi strategii, dar nu au insistat asupra reformelor.

CHIŞINĂU, 3 feb – Sputnik. Directorul executiv al Congresului Autorităţilor Locale din Moldova (CALM), Viorel Furdui, critică dur situaţia social-economică din ţară şi dă vina pe autorităţi, care nu au făcut reformele necesare, dar şi pe partenerii externi ai ţării. El a făcut aceste declaraţii în cadrul unei emisiuni difuzată de portalul „Unimedia”.

În opinia lui Furdui, până la ora actuală în Republica Moldova au fost făcute o sumedenie de declaraţii şi au fost elaborate o mulţime de strategii. Toate aceste declaraţii şi strategii de până acum, afirmă directorul CALM sunt bune şi frumoase, doar că ele nu au fost puse în practică.

Viorel Furdui este de părere că de vină pentru lipsa de reforme sunt nu doar autorităţile Republicii Moldova, dar şi partenerii de dezvoltare.

Directorul CALM a declarat că partenerii de dezvoltare ar fi trebuit să insiste pe reforme, însă acest lucru nu s-ar fi întâmplat.

Furdui a mai spus că strategiile în Moldova sunt elaborate de străini, iar responsabilii din ţara noastră doar le poartă genţile acestor străini.

Tematic

Generaţia tânără din Orhei, susţinută de administraţia locală
Tagurile:
Viorel Furdui, CALM, APL, Parteneri externi ai RM, Declaraţii, Reforme


Știrile Zilei