18:50 21 Martie 2018
Chişinău+ 0°C
În direct
Ренато Усатый

Renato Usatîi prezice o bătălie decisivă pentru Moldova

© Sputnik/ Мирослав Ротарь
Politică
Sa primesc un link scurt
103320

Potrivit calculelor lui Renato Usatîi, în primăvara anului curent se va da o bătălie decisivă pentru Republica Moldova. Aceasta are o legătură directă cu alegerea unui noi preşedinte al ţării.

CHIŞINĂU, 17 feb – Sputnik. Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a făcut miercuri un apel către toţi cetăţenii Republicii Moldova să se mobilizeze împotriva actualei guvernări.

Politicianul a reacţionat rezervat la îndemnul socialiştilor şi al altor lideri ai protestatarilor, care au chemat la menţinerea caracterului paşnic al protestelor antiguvernamentale.

Potrivit lui Usatîi, cetăţenii ar trebui să reacţioneze cu proteste energice de fiecare dată când regimul va încerca să mai numească pe cineva în vre-o funcţie.

Totodată, liderul „Partidului Nostru” a declarat că bătălia decisivă pentru Moldova se va da în momentul alegerii preşedintelui ţării.

Usatîi a mai declarat că sub actuala guvernare Moldova nu poate fi un stat democratic.

Nicolae Timofti, actualul preşedinte al Republicii Moldova, a fost ales în funcţie de către Parlament, în data de 16 martie 2012. Mandatul şefului statului este de 4 ani. În martie 2016 expiră mandatul de preşedinte al lui Timofti, după care Parlamentul ţării va trebui să aleagă un alt preşedinte.

Tematic

Usatîi a slăbit vizibil din cauza protestelor. Cât cântăreşte acum politicianul
Viitorul preşedinte al ţării va fi un liberal
Tagurile:
Bătălie decisivă, Alegerea Preşedintelui, Renato Usatâi, Nicolae Timofti, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARIIȘtirile Zilei