14:36 19 Decembrie 2018
În direct
  • EUR19.72
  • USD17.31
  • RUB0.26
  • RON4.24
  • UAH0.62
Pavel Filip şi echipa sa la întâlnirea cu misiunea de experţi de la FMI.

Premierul Filip, la prima discuţie cu misiunea FMI

gov.md
Politică
Sa primesc un link scurt
4010

Marţi, o misiune de experţi FMI a venit în ţara noastră într-o vizită de documentare. Aceştia s-au întâlnit deja cu şeful Guvernului, urmând să aibă o serie de alte întâlniri cu factorii vizaţi de domeniile de interes pentru memorandumul RM-FMI.

CHIŞINĂU, 23 feb – Sputnik. Prim-ministrul Pavel Filip a avut marţi o primă întrevedere cu echipa de experţi ai Fondului Monetar Internaţional condusă de Ivanna Vladkova-Hollar, care efectuează o vizită de lucru la Chișinău în perioada 23-29 februarie 2016, informează serviciul de presă al Guvernului.

Părţile au avut un schimb de opinii privind evoluțiile economice recente și politicile promovate de autorități pentru menținerea stabilității macroeconomice și asigurarea bunei guvernări, se arată în comunicatul Guvernului.

Potrivit şefei echipei de experţi FMI, Ivanna Vladkova-Hollar, prioritățile pe care şi le-a stabilit guvernul moldovean corespund, în linii mari, celor identificate de FMI, iar scopul misiunii pe care dânsa o conduce este să se informeze despre politicile și prognozele macroeconomice promovate de autorități, situația din sistemul financiar-bancar și politicile bugetar-fiscale.

Premierul Pavel Filip a spus că guvernul pe care îl conduce este hotărât să pună în aplicare o serie de reforme structurale, care sunt esențiale pentru restabilirea creșterii economice durabile.

"Premierul a informat echipa FMI despre acțiunile Guvernului pentru îmbunătățirea climatului de afaceri, reducerea presiunii asupra agenților economici prin instituirea moratoriului asupra controalelor de stat, dar și despre proiectele de legi aprobate de Guvern, inclusiv pachetul de legi privind fortificarea și sporirea independenței BNM și a Comisiei Naționale a Pieței Financiare, pachetul privind reforma CNI și pachetul privind reorganizarea instanțelor judecătorești. Prim-ministrul și-a exprimat încrederea, că aceste legi vor fi susținute de majoritatea parlamentară", se menţionează în comunicat.

Pe parcursul următoarelor zile, misiunea FMI va avea un șir de întrevederi tehnice cu autoritățile publice vizate, în cadrul cărora vor fi discutate în detaliu politicile sectoriale și problemele care pot influența evoluțiile cadrului macroeconomic.

Tematic

Analiști: FMI va stoarce tot ce se poate din Republica Moldova
Filip nu vrea doar bani de la FMI
Tagurile:
Experţi, Misiune, FMI
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei