00:15 20 Martie 2018
Chişinău-7°C
În direct
Consiliul Municipal Chişinău, scandal, protestatarii au intrat în sala de şedinţe. 25.02.2016

Primăria capitalei, luată cu asalt de protestatari

privesc.eu
Politică
Sa primesc un link scurt
11710

Joi, reprezentanţii şi angajaţii de la mai multe companii de construcţie din Chişinău au dat buzna în sala de şedinţă a Consiliului municipal Chişinău şi au ocupat tribuna forului deliberativ local.

CHIŞINĂU, 25 feb — Sputnik. Reprezentanţii şi angajaţii unor companii de construcţie care activează în capitală, au decis să protesteze în felul acesta împotriva modalităţii prin care au fost sistate lucrările de construcţie, pentru desfăşurarea cărora ar avea toate actele prevăzute de lege.

„Cum acest consiliu ne permite să începem construcţia, după care tot consilierii municipali vin şi ne sistează lucrările de construcţie?”, a întrebat unul dintre reprezentanţii protestatarilor de la tribuna din sala de şedinţe a CMC.

Manifestanţii îi critică pe consilierii socialişti pentru faptul că aceştia ar organiza acţiuni prin care fac imposibile orice lucrări de construcţie.

Pe de altă parte, consilierii socialişti susţin că toate acţiunile prin care au fost stopate unele lucrări de construcţie au vizat doar obiecte în privinţa cărora există mari dubii privind respectarea legii. Aceştia mai afirmă că locatarii din blocurile din preajmă se plâng de acţiunile companiilor de construcţie.

În afară de reprezentanţii şi angajaţii companiilor de construcţie, la CMC au fost invitaţi şi locatarii din blocurile din preajma şantierelor, care au devenit subiect de scandal în capitală.

Tematic

Coaliţia proeuropeană din CMC s-a destrămat
Chirtoacă, admonestat şi avertizat. A compromis o şedinţă a CMC
Tagurile:
Companii de construcţii, Scandal, CMC, Proteste, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARIIȘtirile Zilei