02:34 13 August 2020
În direct
  • EUR19.56
  • USD16.61
  • RUB0.23
  • RON4.04
  • UAH0.60
Politică
Sa primesc un link scurt
91 0 0

Deputaţii PSRM sunt de părere că proiectul noii legi a Procuraturii ar veni în contradicţie cu Legea supremă a ţării şi că o vor ataca la Curtea Constituţională (CCM) dacă va fi votată de majoritate.

CHIŞINĂU, 25 feb – Sputnik. Joi, deputaţii din partea Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, Vladimir Ţurcan şi Vasile Bolea, au făcut declaraţii pentru presă în timpul şedinţei plenare a legislativului, avertizând că vor merge la CCM dacă majoritatea va vota noua lege a Procuraturii.

În opinia deputaţilor socialişti, o serie de prevederi pe care le conţine noua lege a Procuraturii ar fi de natură să aducă mai multe neajunsuri în activitatea acestei instituţii, decât să o îmbunătăţească.

Socialiştii au criticat mai multe proceduri şi instituţii juridice care se conţin în proiectul respectiv de act normativ, referindu-se inclusiv la numirea în funcţie a Procurorului General, dar şi la faptul că Procuratura nu va mai avea atribuţia prevăzută expres în lege de a acţiona în interesele societăţii.

Potrivit proiectului noii legi cu privire la Procuratură, această instituţie va acţiona în apărarea drepturilor omului, va contribui la actul justiţiei prin conducerea urmăririi penale şi prin prezentarea învinuirii în instanţele de judecată.

Tematic

Socialiştii moldoveni anunţă un flashmob la ambasada României
Tagurile:
Deputaţi, PSRM, Procuratura, Proiect de lege, Curtea Constituţională a Republicii Moldova


Știrile Zilei