10:42 23 Februarie 2018
Chişinău-3°C
În direct
Alexandru Tănase, Александру Тэнасе

Ce distincţie a primit Alexandru Tănase de la preşedintele Timofti

© Sputnik/
Politică
Sa primesc un link scurt
5810

Şeful statului a semnat un decret prin care i-a conferit preşedintelui Curţii Constituţionale a Republicii Moldova un titlu de onoare.

CHIŞINĂU, 25 feb – Sputnik. Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a decis să mai dea o distincţie de stat un demnitar moldovean. Decretul în acest sens a fost semnat joi.

Potrivit unui comunicat difuzat de serviciul de presă al Preşedinţiei, este vorba despre preşedintele Curţii Constituţionale a Republicii Moldova, Alexandru Tănase, căruia a fost decorat cu Ordinul de Onoare.

„Distincția i-a fost acordată domnului Tănase „pentru contribuţie la procesul de renaştere naţională, merite în edificarea statului de drept şi în înfăptuirea jurisdicţiei constituţionale şi activitate organizatorică prodigioasă”, a menţionat Preşedinţia.

Presa a scris că Nicolae Tomofti ar fi preşedintele moldovean care a conferit cele mai multe decoraţii.

În afară de cetăţenii Republicii Moldova, Nicolae Timofti a acordat distincţii de stat oficiale şi cetăţenilor altor state, care deţin funcţii importante de conducere sau au avut o contribuţie esenţială la dezvoltarea relaţiilor cu Republica Moldova.

Tematic

Preşedintele Republicii Moldova l-a decorat pe ambasadorul României
Tagurile:
Ordinul de Onoare, Decret, Nicolae Timofti, Alexandru Tănase, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARIIȘtirile Zilei