01:38 23 Noiembrie 2019
În direct
  • EUR19.32
  • USD17.43
  • RUB0.27
  • RON4.04
  • UAH0.72
Guvernul RM

BNS a rămas fără un director general adjunct. Ce remanieri a mai făcut Guvernul

© Sputnik / Nicolai Costirchin
Politică
Sa primesc un link scurt
218 0 0

Mai mulţi demnitari au fost eliberaţi din funcţie, la cerere. Decizii în acest sens au fost adoptate miercuri la şedinţa Guvernului.

CHIŞINĂU, 23 mar – Sputnik. La şedinţa de miercuri a Guvernului au fost operate remanieri de cadre. Printre demnitarii care au plecat din funcţie se numără Valentina Rotaru, care a deţinut funcţia de viceministru al Sănătăţii, precum şi Ina Maslo, director general adjunct al Biroului Naţional de Statistică (BNS).

Guvernul Republicii Moldova Правительство РМ
© Sputnik / Евгений Панасенко

Valentina Rotaru a fost eliberată din funcţia de viceministru în baza cererii, în legătură cu plecarea într-o altă funcţie. Aceasta a devenit deputat în Parlament, după ce Curtea Constituţională i-a validat mandatul.

Ina Maslo de asemenea a depus cerere de demisie din funcţia de şefă a BNS. Premierul Pavel Filip a declarat în acest context că ceea ce s-a întâmplat la BNS în timpul desfăşurării ultimului recensământ oricum urmează să fie investigat de organele abilitate.

Totodată, Guvernul l-a eliberat din funcţie pe şeful oficiului teritorial al Cancelariei de Stat din Edineţ, Victor Cerevatîi, care a fost numit într-o altă demnitate. În locul acestuia a fost desemnat Boris Fedorişin.

Tematic

Nici o zi fără demisii şi numiri la Guvern
Tagurile:
Numiri, Remanieri, Demisii, Guvern


Știrile Zilei