14:19 10 August 2020
În direct
  • EUR19.62
  • USD16.60
  • RUB0.23
  • RON4.06
  • UAH0.60
Politică
Sa primesc un link scurt
12502

Parlamentul va examina vineri proiectul unei declaraţii politice iniţiat de deputaţii comunişti. Documentul se referă la inviolabilitatea independenţei, suveranităţii şi neutralităţii permanente a Republicii Moldova.

CHIŞINĂU, 25 mar — Sputnik. Pentru introducerea acestui subiect pe ordinea de zi a şedinţei plenare a Parlamentului au votat deputaţii din fracţiunile PDM, PCRM, PSRM şi cei 14 deputaţi foşti comunişti care au aderat la Platforma Parlamentară Social Democrată.

Deputaţii liberal-democraţi au obiectat că cei care pledează pentru statalitate trebuie să se ocupe de statul Republica Moldova, dar să nu primească indicaţii din alte capitale.

Liderul liberalilor, Mihai Ghimpu, de asemenea s-a opus includerii acestui subiect pe ordinea de zi. El a declarat că mai important este să fie asigurată aplicarea Constituţiei Republicii Moldova şi în raioanele din stânga Nistrului. Spicherul Andrian Candu l-a informat pe Ghimpu că în curând va fi creată o platformă parlamentară de dialog pentru reintegrarea ţării.

Deputatul Dumitru Diacov a menţionat că independenţa, suveranitatea şi neutralitatea ţării trebuie să fie garantate mai ales în situaţia în care unele forţe mărşăluiesc prin Chişinău şi pledează pentru lichidarea Republicii Moldova.

În context, liderul socialiştilor, Igor Dodon, a propus ca Parlamentul să interzică în Republica Moldova activitatea organizaţiilor, indiferent dacă sunt de dreapta sau de stânga, care pledează pentru lichidarea ţării.

Aceste subiecte au provocat în Parlament dezbateri aprinse.

Tematic

Un unionist, în tandemn cu proruşii, la cârma prieteniei moldo-române
Voronin: patru cetăţeni ai României ne-au modificat Constituţia
Tagurile:
Dispute în Parlament, Independenţă, Suveranitate, Neutralitate


Știrile Zilei