03:10 27 Ianuarie 2020
În direct
  • EUR19.57
  • USD17.73
  • RUB0.29
  • RON4.09
  • UAH0.73
Politică
Sa primesc un link scurt
44330

Scandalurile se ţin ca scaiul de liberalii moldoveni. Se pare norocul acestora se înmulţeşte ca părul broaştei. Cea mai recentă „şotie liberală” îi aparţine deja renumitei Alina Zotea, pe care o critică o parte a presei de la Chişinău pentru o boroboaţă „prorusă” de la Consiliul Europei.

CHIŞINĂU, 22 apr – Sputnik. Alina Zotea, deputatul din partea PL în Parlamentul Republicii Moldova, care este şi membră a delegaţiei ţării noastre la Consiliul Europei, a votat împotriva unui amendament care califica drept „ilegală” intrarea Crimeii în componenţa federaţiei Ruse.

Tânăra membră a legislativului moldovenesc are o explicaţie pentru felul cum a votat la APCE (în paranteze sunt cuprinse redactările sumare ale corespondentului Sputnik), iar liderul PL, Mihai Ghimpu, a pus un "Like" la postarea tinerei sale colege:

„Înainte să ajungă în dezbaterea plenului, Amendamentul 4 a fost discutat în Comisia de migraţie, refugiaţi şi persoane strămutate(,) din care fac parte. În urma discuţiilor, s-a  luat (ar fi fost corect să scrie „a fost luată”) decizia respingerii acestuia, întrucât prevederile acestuia sunt redundante(,) fiindcă nu există anexare nici legală, nici ilegală. Anexarea este anexare”, a scris Alina Zotea pe pagina sa de Facebook.

Alina Zotea îşi justifică votul de la Consiliul Europei
Facebook, Print Screen
Alina Zotea îşi justifică votul de la Consiliul Europei

Totodată, portalul kp.md subliniază că Alina Zotea a fost singura persoană din Alianţa Liberalilor şi Democraţilor din Consiliul Europei, care a votat împotriva acestui amendament.

Despre aceasta a menţionat şi blogherul Eugen Luchianiuc, care a publicat recent un material despre motivele pentru care Anişoara Loghin l-a părăsit pe logodnicul său, colegul de partid al Alinei Zotea, primarul de Chişinău, Dorin Chirtoacă.

Cum a votat Alina Zotea la APCE
Print Screen, blogul lui Eugen Luchianiuc
Cum a votat Alina Zotea la APCE

 

Tematic

Alina Zotea, „puişorul” Domnicăi Cemortan
Genunchiul Alinei Zotea, pe desktop-ul Domnicăi Cemortan
Tagurile:
Vot, Contra, Amendamente, Delegaţia RM, Alina Zotea, Consiliul Europei, PL, Explicaţii, Strasbourg


Știrile Zilei