12:54 24 Iunie 2019
În direct
  • EUR20.59
  • USD18.20
  • RUB0.29
  • RON4.36
  • UAH0.69
Şedinţă de Guvern

Demiteri răsunătoare, pentru pensii şi pentru politică

© Sputnik / Мирослав Ротарь
Politică
Sa primesc un link scurt
229 0 0

După ce 36 de mii de persoane au rămas fără ajutor de la sta, directorul Casei Naţionale de Asigurări Sociale (CNAS) a fost demis de Guvern. Cabinetul de Miniştri l-a eliberat din funcție şi pe directorul ZEL Bălţi.

CHIŞINĂU, 28 apr – Sputnik. Miercuri, Guvernul a aprobat demiterea a doi directori. Este vorba despre Maria Bortă, directorul Casei Naţionale de Asigurări Sociale şi Marin Ciobanu, directorul Zonei Economice Libere Bălţi.

Referindu-se la demiterea şefei de la CNAS, premierul Pavel Filip a specificat:

„Această demitere am cerut-o chiar eu. Este o consecinţă a acelei situaţii, când aproximativ 36 de mii de pensionari au primit la mână mai puţini bani după indexarea din 1 aprilie a pensiilor”.

După indexarea pensiilor în primăvara anului curent, 35,8 de mii de pensionari s-au pomenit în afara listei celor care primeau ajutor de la stat. În această situaţie, Guvernul s-a văzut nevoit să promoveze un nou proiect de lege pentru ca această categorie „uitată” de cetăţeni să poată beneficia în continuare de ajutor.

În acest scop a fost necesar ca din bugetul de stat să fie defalcate suplimentar circa 19 milioane de lei.

„Cu toţi cei care vor manifesta o atitudine similară faţă de elaborarea unor documente de acest gen discuţia va fi foarte scurtă”, a spus Filip.

Tot în cadrul şedinţei de miercuri a Guvernului a fost eliberat din funcţie directorul Zonei Economice Libere Bălţi, Marin Ciobanu. Propunerea a venit din partea ministrului Economiei, Octavian Calmîc. El a subliniat că persoana care ocupă această funcţie trebuie să se ocupe de economie, nu de politică.

Tematic

Demisie la nivel înalt în Ministerul de Interne
Tagurile:
ZEL Bălţi, Marin Ciobanu, Demiteri, CNAS


Știrile Zilei