00:41 03 Aprilie 2020
În direct
  • EUR20.12
  • USD18.43
  • RUB0.23
  • RON4.17
  • UAH0.67
Politică
Sa primesc un link scurt
347 0 0

Liberalii moldoveni au marcat miercuri Ziua Tricolorului, sub stindardul unei mărci de bere. Evenimentul arăta ca o adevărată campanie de publicitate a berii. Să se fi apucat oare Mihai Ghimpu şi de afaceri cu băuturi alcoolice uşoare?

CHIŞINĂU, 28 apr – Sputnik. Mai mulți membri ai PL au fost adunați de conducerea partidului la baştina liderului formațiunii, comuna Colonița din municipiul Chişinău. Acolo, lângă Crucea Libertăţii (monument edificat în 2014 de Mihai Ghimpu), liberalii au sărbătorit Ziua Tricolorului, în timp ce întreaga ţară sărbătorea Ziua Drapelului Naţional.

Liberalii prezenți la eveniment s-au strâns în jurul unui balon cu aer cald. Pe acest balon era imprimată cu litere imense denumirea unei mărci de bere, care nu este produsă în Republica Moldova. Asta a provocat discuţii despre faptul că Mihai Ghimpu ar fi iniţiat încă o afacere şi anume importul şi distribuţia unui nou produs de bere în Republica Moldova.

Până la ora actuală se ştie că Ghimpu ar avea legătură cu importul apei potabile din România, precum şi afaceri cu carburanţi.

Totodată, pentru ca imaginea agregatului central al sărbătorii (balonul cu aer cald) să corespundă măcar un pic scopului evenimentului, sub nacelă a fost suspendat și un tricolor, însă nu de aceleaşi dimensiuni ca cele ale inscripţiei cu marca berii.

Mihai Ghimpu a urcat în nacelă şi în timp ce arzătorul propulsa balonul în văzduh, principalul liberal al ţării îşi saluta de la înălţime susţinătorii.

După câteva clipe pe bolta cerului putea fi observată clar numai inscripţia cu marca berii de pe balon. Pentru a vedea tricolorul suspendat sub nacelă era nevoie de multă concentrare, iar ceva mai târziu chiar de un binoclu sau de o ocheană.

Un asemenea eveniment organizat de liberali, dedicat în aparenţă numai tricolorului, ridică unele semne de întrebare.

Unii politologi, pornind de la faptul că sondajele arată că la viitoarele alegeri parlamentare PL ar putea suferi un eşec total, se întreabă dacă nu cumva Ghimpu îşi pregăteşte o ocupaţie pentru vremurile când nu va mai fi deputat.

Alte voci se întreabă, cât este de creștinește să faci publicitate la bere în Săptămâna Patimilor.

Tematic

Incredibil. Ghimpu se retrage
Tagurile:
Nacelă, Balon cu aer cald, Tricolor, Bere, Mihai Ghimpu, PL


Știrile Zilei