09:03 18 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.61
  • USD16.97
  • RUB0.26
  • RON4.20
  • UAH0.61
Vladimir Plahotniuc, în vizită la Consiliul Atlantic

Plahotniuc, într-o vizită importantă în SUA

Partidul Democrat din Moldova
Politică
Sa primesc un link scurt
18720

Vlad Plahotniuc se află în această vizită și în calitate de coordonator executiv al Consiliului Coaliţiei de guvernare, notează serviciul de presă al PDM.

CHIȘINĂU, 3 mai – Sputnik. Vlad Plahotniuc, prim-vicepreşedintele PDM, se află într-o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, fiind invitat de Consiliul Atlantic pentru a participa la cel mai important eveniment anual al acestei organizații, Distinguished Leadership Awards (Premiile pentru Lideri Internaționali Distinși). Despre aceasta a anunțat serviciul de presă al PDM, care subliniază că la eveniment sunt invitați lideri în domeniile politicii, afacerilor, artei şi activităților umanitare care s-au remarcat în promovarea relaţiilor dintre Europa şi Statele Unite ale Americii.

Sursa mai notează că Vlad Plahotniuc se află în această vizită și în calitate de coordonator executiv al Consiliului Coaliţiei de guvernare. Astfel, politicianul are mai multe întrevederi cu înalţi oficiali din administraţia de stat a SUA, dar şi cu formatori de opinie şi reprezentanţi ai mediului de afaceri interesaţi să investească în Republica Moldova.

Plahotniuc a discutat la Washington cu experţii Consiliului Atlantic despre agenda economică şi de reforme la care s-a angajat guvernarea din Republica Moldova.

”Vrem să asigurăm stabilitatea economică şi financiară a ţării, prin stabilirea unui nou program cu Fondul Monetar Internaţional, şi să excludem fenomenul corupţiei, prin asigurarea unei justiţii eficiente şi independente”, a declarat Vlad Plahotniuc, răspunzând la o întrebare despre viziunea de dezvoltare a Republicii Moldova.

De asemenea, Vlad Plahotniuc a mai discutat cu formatori de opinie şi analişti, reprezentanţi ai unor centre și institute implicate în politica externă americană, a mai informat sursa citată.

Tematic

Plahotniuc i-a scris o scrisoare lui Timofti
Tagurile:
Consiliul Atlantic, Vlad Plahotniuc, SUA, Vizită, SUA
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei