05:01 23 Iulie 2019
În direct
  • EUR19.69
  • USD17.55
  • RUB0.28
  • RON4.17
  • UAH0.68
Pavel Filip

Filip: după reforma APC, va urma şi cea administrativ-teritorială

Pavel Filip, Facebook
Politică
Sa primesc un link scurt
271 0 0

Șeful Guvernului a precizat că autoritățile moldovene intenționează să reformeze inițial administrația publică centrală, după care să purceadă la o reformă administrativ-teritorială.

CHIȘINĂU, 16 iun – Sputnik. Premierul Pavel Filip a discutat joi cu ambasadorul Marii Britanii şi Irlandei de Nord la Chişinău, Philip Batson, despre procesul de reformare a administraţiei publice din Republica Moldova.

Victor Zubcu, ministrul Tineretului și Sportului, la ședința Guvernului
© Sputnik / Мирослав Ротарь

Șeful Guvernului a precizat pentru diplomatul britanic că autoritățile Republicii Moldova intenționează să reformeze inițial administrația publică centrală, după care să purceadă la o reformă administrativ-teritorială.

După cum informează serviciul de presă al Guvernului, premierul a subliniat că, având o structură bine definită la Guvern, se va putea merge mai departe.

"Vreau instituţii care să vină cu viziuni clare pe fiecare domeniu de activitate. Avem multe strategii bune, dar ele n-au fost implementate pentru că n-a existat o viziune clară la nivel central”, a menționat Pavel Filip.

Ambasadorul Marii Britanii a reconfirmat deschiderea Guvernului de la Londra pentru susţinerea implementării reformelor în sistemul administraţiei publice.

Discuţiile au vizat, de asemenea, implementarea de către Executiv a Foii de parcurs şi realizarea angajamentelor asumate faţă de partenerii europeni, modificările legislative privind controlul de stat, adoptate în şedinţa de ieri a Executivului, precum şi negocierea unui nou acord cu Fondul Monetar Internaţional, o misiune a căruia urmează să vină la Chişinău la începutul lunii iulie.

Tematic

Şapte ministere din Guvernul Moldovei vor fi lichidate
Filip: numărul ministerelor în Guvern va fi redus cu o treime
Tagurile:
Organizarea administrativ-teritorială, Descentralizare, APC, APL, Pavel Filip, Reformă


Știrile Zilei