11:11 18 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.61
  • USD16.97
  • RUB0.26
  • RON4.20
  • UAH0.61
Parlamentul Republicii Moldova

Incredibil: moțiune de cenzură contra Guvernului Filip

© Sputnik / Мирослав Ротарь
Politică
Sa primesc un link scurt
18130

Deputații socialiști, comuniști și cei care au rămas în fracțiunea liberal-democraților și-au unit eforturile pentru a înainta o moțiune de cenzură contra Guvernului Filip. Dumitru Diacov a declarat că în sfârșit PCRM și PLDM au aderat la PSRM.

CHIȘINĂU, 21 iul – Sputnik. Susținătorii moțiunii au anunțat că prin înaintarea acestui document spre dezbateri în Parlament ei urmăresc să-l oblige pe premierul Filip să vină în fața deputaților cu un raport de activitate la finele actualei sesiuni a legislativului.

Octavian Armașu
© Sputnik / Мирослав Ротарь

Președintele de onoare al PDM, deputatul Dumitru Diacov, a declarat în acest context:

”În sfârșit comuniștii și PLDM au aderat la PSRM. Nu-i nimic rău în asta”.

Pe de altă parte, deputatul comunist Oleg Reidman a declarat că „dacă nu vine premierul la finele sesiunii cu raport în Parlament, acesta merită o moțiune de cenzură, ca să vină totuși cu raportul respectiv în fața deputaților”.

În discuții s-a implicat și deputatul liberal-democrat Tudor Deliu.

„Am declarat de mai multe ori că vom susține orice inițiativă care este bună și necesară. Nu-i vorba despre o coaliție. Este vorba despre un răspuns ferm la nedorința acestui guvern de  a veni în Parlament cu un raport de activitate.

În replică Dumitru Diacova a ținut să anunțe că premierul Filip ar fi manifestat inițiativa de a veni la finele acestei sesiuni parlamentare cu un raport în fața deputaților, dar contra au fost membrii majorității parlamentare.

”Noi, majoritatea, am considerat că voi (opoziția — n. red.) vreți un mic concert, iar noi avem o agendă foarte încărcată până la finele sesiunii”, a punctat Diacov.

Tematic

O nouă moțiune: este vizat ministrul Șalaru. Ghimpu vrea probe
Tagurile:
Moțiune de cenzură, Guvernul Filip, PLDM, PSRM, PCRM
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei