11:23 23 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.59
  • USD17.03
  • RUB0.26
  • RON4.20
  • UAH0.61
Protest în susținerea lui Ilan Șor la Judecătoria Buiucani din Chișinău, 21 iulie 2016

Avocații: vineri depunem apel contra arestării lui Șor

© Sputnik / Ион Савин
Politică
Sa primesc un link scurt
32 0 0

Procurorii susțin că demersul lor privind menținerea lui Ilan Șor în arest este bine argumentat, iar avocații primarului de Orhei susțin că reprezentanții anchetei nu au putut să prezinte nicio probă ce ar argumenta necesitatea arestului.

CHIȘINĂU, 21 iul – Sputnik. În opinia procurorilor, menținerea lui Șor în arest este necesară în legătură cu acțiunile de investigație penală derulate la moment.

”Am avansat cu investigarea cazului. Credem că în curând vom expedia dosarul în judecată”, a declarat procurorul Andrei Băieșu.

Pe de altă parte avocații lui Șor au declarat că procurorii au prezentat și de această dată aceleași probe ca la aplicarea inițială a arestului. Potrivit lor, menținerea primarului de Orhei în arest ar fi în contradicție flagrantă cu practica CEDO, dar și cu practica națională stabilită de Curtea Supremă de Justiție.

Avocații au mai spus că procurorii au putut să vorbească numai despre unele riscuri potențiale, iar instanța a ignorat certificatul medical, care demonstrează că starea de sănătate a lui Ilan Șor nu-i permite acestuia să se afle în arest.

Tematic

Protest de amploare la Judecătoria Buiucani: oamenii cer eliberarea lui Şor
Tagurile:
Avocați, Judecătoria Buiucani, Curtea de Apel Chişinău, Arest, Ilan Șor, Procurori
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei