21:42 19 Ianuarie 2019
În direct
  • EUR19.56
  • USD17.16
  • RUB0.26
  • RON4.17
  • UAH0.61
Eduard Snowden a obținut azil temporar în Federația Rusă

Snowden: site-ul NSA a fost spart de hackeri din Rusia

© Sputnik / Владимир Вяткин
Politică
Sa primesc un link scurt
82 0 0

Atacurile asupra site-ului NSA (Agenția Națională de Securitate a SUA) au fost efectuate, cel mai probabil, de hackeri care au operat pe teritoriul Federației Ruse, afirmă fostul agent CIA, Edward Snowden.

CHIȘINĂU, 17 aug — Sputnik. Fostul agent al CIA și NSA din SUA, Edward Snowden, a declarat că în spatele atacului asupra site-ului Agenției Naționale de Securitate (NSA) s-ar putea afla hackeri din Rusia, se spune într-un mesaj publicat pe contul oficial al lui Snowden în Twitter, transmite RIA Novosti.

Anterior, presa scria că site-ul NSA nu a funcționat timp de câteva zile, în urma unui atac al hackerilor. Portalul și-a reluat activitatea abia în seara zilei de marți. Scoaterea din funcțiune a site-ului a avut loc după ce misteriosul grup „Shadow Brokers" a anunțat despre furtul unei arme cibernetice de la "Equation Group", o rețea de hackeri, despre care se presupune că este afiliată NSA. O parte din datele furate de „Shadow Brokers" au fost publicate.

„Dovezile indirecte și deducția logică indică asupra faptului că întreaga responsabilitate aparține Rusiei", a scris Snowden.

Potrivit acestuia, hackerii au avut un comportament atipic, demonstrând public că au reușit să primească mijloacele și programele care sunt utilizate de colaboratorii NSA. Acest lucru poate fi tratat drept un semnal prin care hackerii sugerează că ar putea să demonstreze implicarea SUA într-un șir de atacuri cibernetice. Consecințele unor astfel de declarații vor putea fi observate dacă vor ieși la iveală informațiile despre implicarea SUA în atacurilor asupra aliaților Washingtonului și operațiunile legate de alegeri, consideră Snowden.

Snowden presupune că hackerii au acționat mai curând în scopuri diplomatice, decât pentru obținerea unor informații secrete, iar atacul ar putea fi legat de scandalul în jurul publicării conversației electronice din interiorul Partidului Democrat din SUA.

În iunie 2013, Snowden a transmis publicațiilor Washington Post și Guardian o serie de materiale secrete cu privire la interceptările efectuate de serviciile secrete americane și britanice operate în spațiul virtual. Acesta a plecat la Hong Kong, iar de acolo la Moscova, unde s-a aflat o perioadă în zona de tranzit a aeroportului din Moscova. Rusia i-a oferit lui Snowden azil politic temporar, cu condiția ca acesta să înceteze orice activitate îndreptată împotriva SUA. În august 2014, Snowden a primit un permis de ședere pe o perioadă de trei ani, care îi oferă posibilitatea de a călători în interiorul Rusiei și în afara ei.

Tematic

Parisul ar putea acorda azil lui Snowden și Assanje
Tagurile:
Snowden, Atac, NSA, Hackeri, Spargere, Site, Opinie, Rusia, NSA, CIA, Eduard Snowden, Franța, Rusia, SUA, Germania
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei