11:38 06 Aprilie 2020
În direct
  • EUR20.04
  • USD18.54
  • RUB0.24
  • RON4.15
  • UAH0.68
Politică
Sa primesc un link scurt
7320

Leancă a declarat, în replică la anunţul lui Ghimpu despre retragerea semnăturii de pe acordul cu PPEM, că acesta nu a fost semnat pentru promovarea hoțiilor din primăria Chișinău.

CHIŞINĂU, 5 sept — Sputnic. Şeful Partidului Popular European din Moldova, Iurie Leancă, consideră că Mihai Ghimpu a semnat acordul în speranţa că astfel va fi posibilă anularea referendumul de demitere a primarului liberal Dorin Chirtoacă.

„Domnul Ghimpu a demonstrat faptul că nici azi nu a înțeles că acel parteneriat era pentru integrarea europeană, nu pentru promovarea hoțiilor din primăria Chișinău. Dacă dânsul a crezut că acest acord a fost un joc politic pentru anularea referendumului, a făcut corect că și-a retras semnătura când a aflat că nu este așa", a scris Leancă pe pagina sa de Facebook.

Guvernul Republicii Moldova
© Sputnik / Евгений Панасенко

Acesta a mai punctat că PPEM va continua să sprijine în continuare integrarea europeană a țării.

Şeful liberalilor, Mihai Ghimpu, a declarat luni prin intermediul unui comunicat de presă că își retrage semnătura de pe Acordul de colaborare ce PPEM, după ce formaţiunea condusă de Iurie Leancă a refuzat să renunţe la iniţiativa de demitere a primarului Dorin Chirtoacă

Amintim că Ghimpu a transmis un ultimatum joi seara, 1 septembrie, potrivit căruia PL se va retrage din coaliţia majoritară dacă membrii acesteia nu-şi vor retrage semnăturile de pe iniţiativa de organizare a unui referendum de demitere a primarului liberal al Chişinăului, Dorin Chirtoacă.

Tematic

Chirtoacă vrea să tragă de timp. Un referendum i-ar da peste cap planurile
Război în preajma referendumului: Chirtoacă vrea să înlăture un judecător
Tagurile:
retras, Semnătură, hoţie, primărie, PL, PPEM, Iurie Leancă, Mihai Ghimpu


Știrile Zilei