21:43 19 Ianuarie 2019
În direct
  • EUR19.56
  • USD17.16
  • RUB0.26
  • RON4.17
  • UAH0.61
Vladimir Putin în Kîrgîzstan la summit-ul CSI

Vladimir Putin a vorbit despre situaţia politică din Moldova

© Photo : Пресс-служба правительства / Сабыр Аильчиев
Politică
Sa primesc un link scurt
85922

Preşedintele Rusiei a numit paşii politici pe care Moscova îi aşteaptă din partea Chişinăului.

CHIŞINĂU, 17 sept — Sputnik. În discursul său dedicat rezultatelor summit-ului CSI de la Bişkek (Kirghizia), preşedintele rus, Vladimir Putin, a anunţat, între altele, că Moscova doreşte ca Moldova să depăşească dificultăţile politice cu care se confruntă.

Stema RM
© Sputnik / Мирослав Ротарь

„Cunoaştem faptul că Moldova urma să preia preşedinţia (comitetului şefilor de stat CSI, red.). Dar există o mai multe dificultăţi, pe care noi cu toţii le cunoaştem şi îi dorim Moldovei să le depăşească cât mai curând", a declarat Putin pentru jurnalişti.
Totodată, Putin a remarcat faptul că vineri şi sâmbătă a avut discuţii cu premierul moldovean Pavel Filip.
„Sper că vom construi un dialog lucrativ, dar să vedem ce va ieşi din asta. Ne dorim mult să ajungem la un consens. Însă în format bilateral deja nu mai putem face acest lucru, dat fiind acel fapt că Moldova a semnat cunoscutul acord cu Uniunea Europeană. Va fi necesară, bineînţeles, participarea Comisiei Europene. Vom spera că ne va reuşi să concepem unele soluţii pozitive", a conchis liderul de la Kremlin.
La summit-ul CSI din 16-17 septembrie curent ţara noastră a fost reprezentată de Prim-ministrul Pavel Filip. El a pledat pentru intensificarea şi diversificarea cooperării economice în cadrul Comunităţii Statelor Independente (CSI).

Tematic

Etapele unui „parcurs glorios”: de ce Timofti s-a eschivat de la summitul CSI
Tagurile:
Aşteptări, situaţia politică, Dificultăţi, Probleme, Stabilizare, Soluţii, Putin, Moldova, UE, CSI, Pavel Filip, Vladimir Putin, Kirghizia, Europa, Rusia
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei