21:49 19 Ianuarie 2019
În direct
  • EUR19.56
  • USD17.16
  • RUB0.26
  • RON4.17
  • UAH0.61
Maria Gabriela Horga

A ajuns milionară la doar 30 de ani iar acum se vrea şi deputat

© Maria Gabriela Horga / Facebook
Politică
Sa primesc un link scurt
31920

Candidatul PNL pentru Camera Deputaţilor din România, Maria Gabriela Horga, a ajuns la doar 30 de ani milionară în euro. Ea ar fi obținut sume uriașe din contracte cu statul și din funcțiile ocupate în 16 instituţii publice. Asta în timp ce majoritatea românilor au un nivel scăzut de trai, iar 86% dintre salariile românilor sunt sub nivelul mediu.

BUCUREȘTI, 16 sept — Sputnik. Tânăra Maria Gabriela Horga este singurul candidat sigur de locul său pe lista PNL Constanţa pentru Camera Deputaţilor, la alegerile care se vor desfășura în decembrie, potrivit ziuaconstanta.ro.

Aceasta a ocupat, în ultimii trei ani, posturi în 16 instituţii publice, a obținut peste 6,5 milioane de euro din contracte cu statul, primeşte case şi terenuri ca donaţii, pe care le donează înapoi către aceiaşi părinţii bugetari — tatăl ei este deputat, iar mama, director la Curtea de Conturi, ambii profesori universitari la stat. De asemenea, Horga îşi împrumută propriile firme, dar şi pe naşul multimilionar cu sute de mii de euro. În prezent, preda la Universitatea Ovidius, din Constanţa, dar şi la ASE Bucureşti.

Maria Gabriela Horga a devenit, la numai 23 de ani, consiliera lui Daniel Dăianu la Parlamentul European, apoi a lui Daniel Chiţoiu, în Parlamentul României, la Ministerul Economiei şi la ANAF.

Din 2012, Horga a primit posturi în consiliile de administraţie sau comisiile de privatizare ale companiilor cu acţionariat de stat GDF Suez Energy, Active Conexe SA, SAAF, Electrica SA, Electrica Muntenia Sud SA, Electrica Distribuţie Muntenia Sud SA, Nuclearelectrica, Hidroelectrica, Eximbank şi Romaero. Joburile la stat i-au adus câteva sute de mii de lei, la care se adaugă dividende de alte câteva sute de mii de la Fondul Proprietatea şi de la firmele proprii. În plus, încasează an de an venituri din chirii şi recuperează împrumuturi date cu dobândă societăţilor sale, dar şi naşului de cununie.

CEC
© Sputnik / Мирослав Ротарь

În ultima declarație de avere, completată în 2014, Maria Gabriela Horga raporta venituri totale de aproape un milion de lei, plus bijuterii în valoare de 60.000 de euro.

În perioada 2010-2015, a primit 43 de contracte de la stat, majoritatea după ce a început să ocupe funcţii de conducere în companii publice.

Firma Mariei Horga, Euro Audit Service SRL din Târgovişte este specializată în instalaţii electrice şi a încasat în total de la stat 6.338.122,03 de euro, prin contrate semnate cu primăriile Buftea, Târgovişte, Târgu Jiu, Cugir, Conteşti, Şelaru şi Vişina, Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Enel Distribuţie Muntenia, Compania Naţională de Investiţii, Electrica Distribuţie Transilvania Sud etc. O altă firmă de-a sa, Blitz Lightning Company SRL, acum în faliment, a contractat lucrări publice de încă 500.000 de euro, în perioada 2008-2010.

Tânăra milionară în euro, fost vicepreşedinte al tineretului liberal, a fost impusă direct de către conducerea centrală a PNL.

În timp ce alții trăiesc pe picior mare din bani publici, românii se zbat în sărăcie, nu fiindcă nu ar munci, căci muncesc din greu, ci fiindcă sunt platiți cu salarii de mizerie, din care își plătesc și impozitele către stat. Potrivit unui infografic realizat de Monitorul Social, proiect al Friedrich-Ebert-Stiftung România, majoritatea contractelor înregistrate în România în martie 2016 (86%) se situau sub nivelul salariului mediu.

Tematic

Soția lui Saakașvili vrea să se facă deputat
Tagurile:
30 de ani, Euro, Milionar, Candidat, Camera Deputaţilor, Parlamentul României, Maria Gabriela Horga, România
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei