03:20 23 Septembrie 2017
Chişinău+ 12°C
În direct
Dorin Chirtoacă în Catedrală cu lumânarea în mâna dreaptă și cu telefonul în mâna stângă

Joi surprins într-un mall din București, vineri - în biserică la Chișinău

© Sputnik / MIROSLAV ROTARI
Politică
Sa primesc un link scurt
80010

După ce acum o zi ar fi fost surprins într-un mall din București, unde examina alături de fosta sa iubită oferte tentante de dormitoare, vineri Dorin Chirtoacă a fost observat deja în Catedrală Mitropolitană din Chișinău, într-o ipostază care de asemenea nu-i face față.

CHIȘINĂU, 14 oct — Sputnik. Joi, de hramul capitalei Republicii Moldova, primarul de Chișinău, Dorin Chirtoacă, a mers la slujba religioasă oficiată cu ocazia acestei sărbători, unde a fost surprins iarăși într-o ipostază care a provocat noi suspiciuni.

Vineri dimineața, Chirtoacă asculta Sfânta Liturghie cu o înfățișare de enoriaș pios, iar privirea lui trăda o scufundare în meditații profunde. Edilul se gândea, probabil, la cele sfinte, iar în mâna dreaptă ținea o lumânare aprinsă. Prima nedumerire este aceasta: cum își făcea Chirtoacă semnul crucii, dacă mâna dreaptă îi era ocupată. Cu stânga?

Numai că în mâna cealaltă primarul liberal avea telefonul mobil, de la care nu își putea rupe ochii. Ce avea afișat oare acesta pe ecranul telefonului? Să fi accesat dânsul vreun text bisericesc? Sau poate că plimbarea făcută cu o zi mai devreme prin magazinele din București, împreună cu o altă blondă decât deocamdată actuala sa nevastă, l-a marcat atât de profund încât numai la cele sfinte nu se putea gândi tânăra speranță a politicii moldovenești?

Dar poate că, fiind în biserică, a simțit nevoia să-și purifice sufletul de mai multe păcate pe care le-a săvârşit, iar accesul la internet i-a facilitat această trebuință, or în zilele noastre și spovedania pare a fi posibilă online.

Tematic

Colegii lui Chirtoacă sunt îngrijorați: a dispărut după anunțul că divorțează
Tagurile:
Lumânare, Biserică, Slujbă religioasă, telefon mobil, hramul Chişinăului, Chirtoacă, Ala Boțan, Anișoara Loghin, Dorin Chirtoacă, România, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARIIȘtirile Zilei