03:15 23 Septembrie 2017
Chişinău+ 12°C
În direct
Pavajul din centrul Chișinăului este stocat la întreprinderea municipală Exdrupo

Pavajul din centrul Chișinăului a ajuns în curtea unei întreprinderi

© Facebook / Ilian Cașu
Politică
Sa primesc un link scurt
18230

De pe trotuarele din centrul Chișinăului a fost scos caldarâmul „vechi". Se pare că este vorba despre sute de metri cubi de pavaj de calitate foarte înaltă, care a fost dus în curtea unei întreprinderi municipale.

CHIȘINĂU, 28 noiembrie — Sputnik. Consilierul municipal din partea „Partidului Nostru", Ilian Cașu, a postat pe pagina sa de Facebook o imagine și o înregistrare video de pe teritoriul întreprinderii municipale Exdrupo, unde a fost stocat pavajul scos din centrul Chișinăului.

Potrivii lui Cașu, la această întreprindere au fost aduse circa 70 de camioane pline cu material pentru pavaj, adică cel puțin 700 de metri cubi.

Consilierul municipal subliniază că deocamdată nu este clar ce se va întâmpla cu caldarâmul vechi. Din informația de care dispune Ilian Cașu, acesta urmează să fie sortat și utilizat la reparația curților blocurilor din capitală.

El a ținut să precizeze că acest material de construcție nu este „depozitat și sortat", astfel încât să nu degradeze, ci este „trântit" la locul stocării.

Politicianul a promis că va monitoriza modul în care va fi utilizat acest material de construcție și va reveni cu noi detalii.

Arhitectul Sergiu Popovici susține că o parte importantă a pavajului scos din centrul Chișinăului este de calitate înaltă și are o înălțime ce asigură o durabilitate sporită, în timp ce pavelele cu care a fost înlocuit caldarâmul vechi sunt mult mai subțiri.

„Pavajul vechi a trecut testul timpului. Mai mult, acesta, prin formă și culoarea, este parte a istoriei orașului. El practic nu avea denivelări. Poate că în unele locuri ar fi fost necesare mici corecții. Pavajul care a fost pus mai recent pe strada Ștefan cel Mare e de o calitate foarte proastă. Înlocuirea caldarâmului vechi cu unul nou, mult mai subțire, pare a fi iarăși o decizie riscantă", a afirmat arhitectul.

El a avertizat că prin astfel de decizii se ajunge la cheltuirea irațională a banilor publici, care și așa nu ajung pentru satisfacerea multiplelor necesități stringente ale capitalei.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Tematic

Prognoză de la Chirtoacă: Chișinăul va fi inundat în continuare
Tagurile:
Sergiu Popovici, Caldarâm, Șantier rutier, pavaj, Chișinău, Exdrupo, CMC, Sergiu Popovici, Ilian Cașu, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARIIȘtirile Zilei