14:49 19 Martie 2018
Chişinău-7°C
În direct
Acordarea Ordinului Național „Steaua României” lui Nicolae Timofti

Ora astrală a președintelui: Timofti și-a luat ”Steaua”

© Facebook / Nicolae Timofti
Politică
Sa primesc un link scurt
3410

Președintele moldovean Nicolae Timofti, care a fost decorat recent de către președintele român, Klaus Iohannis, și-a ridicat miercuri distincția, „Steaua României".

CHIȘINĂU, 14 dec — Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a mers azi la ambasada României de la Chișinău pentru a-și ridica Ordinul Național, „Steaua României" în grad de Colan.

Serviciul de presă al Președinției precizează că distincția i-a fost înmânată președintelui Timofti de către Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Republica Moldova, Daniel Ioniță.

Timofti a fost decorat cu acest ordin de președintele României, Klaus Iohannis, „în semn de înaltă apreciere pentru contribuţia personală avută la dezvoltarea relaţiilor de prietenie şi colaborare dintre România şi Republica Moldova, pentru susținerea parcursului democratic și european al Republicii Moldova".

Dintre persoanele prezente la eveniment serviciul de presă al Președinției de la Chișinău i-a menționat doar pe prima doamnă, Margareta Timofti și pe academicianul Nicolae Dabija.

Potrivit unor comentatori politici, Timofti ar putea rămâne în istoria Republicii Moldova ca un președinte care a oferit cele mai multe rdine și distincții.

Amintim că şi preşedintele nostru l-a decorat anterior pe Klaus Iohannis, acordându-i cea mai înaltă distincţie de stat — „Ordinul Republicii".

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Tematic

Ce face preşedintele Timofti în ultimele zile de mandat
Pe ce a cheltuit Timofti salariul de preşedinte al Moldovei
Timofti: orice început are și un sfârșit
Tagurile:
Grad de colan, Steaua Româniie, Ordin, Decorat, Timofti, Nicolae Dabija, Margareta Timofti, Daniel Ioniță, Nicolae Timofti, România, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARIIȘtirile Zilei