09:48 24 Septembrie 2017
Chişinău+ 13°C
În direct
Vlad Plahotniuc

Mesajul lui Plahotniuc către Trump: ce îşi doreşte liderul democrat

plahotniuc.md
Politică
Sa primesc un link scurt
16730

Moldova doreşte să fie o punte între Est şi Vest, şi nu un câmp de luptă, afirmă liderul PDM, Vladimir Plahotniuc, într-un mesaj adresat preşedintelui SUA Donald Trump.

CHIȘINĂU, 8 ian — Sputnik. Site-ul postului american de televiziune FoxNews publică un articol semnat de Vlad Plahotniuc în care acesta se adresează președintelui ales al SUA, Donald Trump. Versiunea română a articolului a fost publicată și pe site-ul oficial al liderului PDM.

În materialul apărut pe site-ul prestigiosului post de televiziune, apropiat de tabăra republicană, Președintele Partidului Democrat salută intenția liderului de la Casa Albă de a îmbunătăți relațiile cu Federația Rusă, însă speră ca acest lucru să nu se producă în detrimentul "visului nostru de a ne consolida legăturile cu Occidentul".

În mesajul său adresat lui Trump, Plahotniuc afirmă că Republica Moldova nu va putea prospera dacă va fi un „pion în lupta de putere dintre Est și Vest".

„Nu dorim să fim implicaţi într-un nou război rece, ci mai degrabă să ne continuăm calea cu o economie de piaţă liberă, aliniată economiilor din Vest, dar şi în relaţii de pace cu Estul", se spune în articol.

În același timp, președintele Partidului Democrat afirmă că Moldova nu vrea să devină un câmp de luptă, „ci mai degrabă o punte între Est şi Vest".

„Moldova se adresează UE şi SUA, să nu fie înţeleasă greşit ca fiind anti-Rusia, iar în cazul în care dă dovadă de gesturi de bunăvoinţă faţă de Rusia, acest lucru să nu fie interpretat greşit ca o renunţare la integrarea europeană", se spune în materialul semnat de Plahotniuc.

Acesta mai consideră că dezghețul relațiilor dintre SUA și Rusia este "o veste bună pentru Republica Moldova".

„Suntem pe cale de a ne atinge obiectivul final al unei democraţii prospere, antreprenoriale, care respectă normele legale şi constituţionale, priveşte spre Occident şi menţine relaţii calde cu toţi vecinii", conchide autorul.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Tematic

Liberalizarea capitalului și alegerea lui Vladimir Plahotniuc în fruntea PDM
Vladimir Plahotniuc este noul președinte al PD
Dodon, Plahotniuc, Voronin, Ghimpu, Usatâi, Chirtoacă - sub lupa psihologului
Tagurile:
câmp de luptă, punte, pion, preşedintele SUA, articol, FoxNews, Est și Vest, mesaj, Vlad Plahotniuc, Donald Trump, Ruisa, SUA, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARIIȘtirile Zilei