15:54 20 Septembrie 2017
Chişinău+ 24°C
În direct
Președintele Republicii Moldova Igor Dodon

Dodon: voi cere revocarea ambasadorului moldovean la București

© Sputnik / MIROSLAV ROTARI
Politică
Sa primesc un link scurt
14732

Președintele Republicii Moldova Igor Dodon s-a arătat surprins de o declarație făcută recent de ambasadorul moldovean la București, Mihai Gribincea.

CHIȘINĂU, 10 ian — Sputnik. După ce ambasadorul țării noastre în România, Mihai Gribincea, a declarat că autoritatea moldovenească de jurisdicție constituțională ar putea să declare neconstituțional decretul prin care lui Băsescu i-a fost retrasă cetățenia Republicii Moldova, șeful statului Igor Dodon s-a arătat surprins de faptul că unii diplomați moldoveni „au devenit avocați ai unor politicieni din țara de reședință".

„Sunt surprins că descopăr că unii ambasadori au devenit avocați ai unor politicieni din țara de reședință și au cam uitat cărui stat servesc", a scris acum câteva minute Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Potrivit șefului statului, „e și mai grav când aceștia fac comentarii politice în raport cu autoritățile statului care i-a trimis în misiune".

În opinia președintelui, „aceasta vorbește fie despre calificarea proastă profesională a respectivului ambasador, fie despre angajamentele lui politice în detrimentul propriului stat și a conducerii acestuia".

 

Ce șanse are Băsescu să-și păstreze cetățenia Republicii Moldova>>>

 

„Anume în așa mod pot fi etichetate declarațiile ambasadorului moldovean la București, care și-a permis comentarii impertinente și incompatibile cu statutul său de Ambasador", a mai menționat Dodon, care a anunțat că îi va cere Guvernului „revocarea acestui ambasador și înlocuirea lui cu o persoană care înțelege mai bine atât competențele diplomatice, cât și interesele statului Republica Moldova".

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Tematic

După vizita lui Dodon la Tighina a urmat reacția lui Rogozin
Băsescu, despre lipsirea sa de cetăţenia moldovenească de către Igor Dodon
Tagurile:
Declarație, București, Revocare, Ambasador, Băsescu, Traian Băsescu, Mihai Gribincea, Igor Dodon, România, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARIIȘtirile Zilei