14:41 22 Septembrie 2017
Chişinău+ 16°C
În direct
Mihai Ghimpu la tribună

Ghimpu are „variante" și îl amenință pe Dodon că și-ar putea pierde funcția

© Facebook / Mihai Ghimpu la tribună
Politică
Sa primesc un link scurt
44211

Liderul liberalilor a declarat marți că Igor Dodon și-ar putea lua rămas bun de la funcția de șef al statului, dacă va refuza să-l numească pe actualul ministru al Mediului, liberalul Valeriu Munteanu, șef la Ministerul Apărării.

CHIȘINĂU, 10 ian — Sputnik. Mihai Ghimpu a declarat în fața jurnaliștilor, cu aere jurist, că există și alte „variante" prin care Valeriu Munteanu ar putea deveni ministru al Apărării, decât numirea lu prin decret de către președintele Igor Dodon.

Valeriu Munteanu
© Sputnik/ Евгений Панасенко

„Sunt si alte variante. Suntem juriști, știm ce uși să deschidem", a declarat Mihai Ghimpu la ieșirea din sediul Curții Constituționale, unde a venit împreună cu alți deputați liberali să depună o sesizare.

Totodată, Ghimpu a sugerat că deocamdată PL va încerca să îl promoveze pe Munteanu în fruntea Ministerului Apărării prin intermediul „căilor legale".

„Noi luptăm pentru ca Valeriu Munteanu să fie ministru al Apărării. Dacă Dodon nu va accepta, o sa-si ia rămas bund de la funcție", a declarat Ghimpu.

Una dintre sintagmele utilizate frecvent de Ghimpu este cea a „asului din mânecă". Politicianul a declarat, cu diferite ocazii, că ar dispune de „ași", atunci când a comentat deciziile PL luate în situațiile dificile, apărute îndeosebi la formarea și reformarea alianțelor de guvernare la care au participat și liberalii.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Tematic

Ghimpu: Nicolae Timofti ”a rămas să mai mediteze” și să ia o decizie
Șalaru: Ghimpu mi-a cerut să-l ajut pe Dârda
Banii au stat la baza conflictului dintre Ghimpu și Șalaru
Tagurile:
Remaniere, minister, Demitere, Ministru, Numire, Sesizare, Președinția Republicii Moldova, PL, Curtea Constituţională a Republicii Moldova, Valeriu Munteanu, Mihai Ghimpu, Igor Dodon, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARIIȘtirile Zilei