09:53 17 Ianuarie 2019
În direct
  • EUR19.54
  • USD17.17
  • RUB0.26
  • RON4.17
  • UAH0.61
on-line

Guvernul Filip trece de la hârtie la online

© REUTERS / Kacper Pempel
Politică
Sa primesc un link scurt
6610

Guvernul a renunțat la hârtie, iar proiectele de hotărâri, dar și alte documente vor fi înregistrate, expediate și redirecționate doar prin sistemul informațional „e-Management".

CHIȘINĂU, 13 — Sputnik. Începând cu acest an, documentele Cancelariei de Stat a Guvernului sunt înregistrate, expediate și redirecționate doar prin sistemul informațional „e-Management". Potrivit Guvernului, măsura vine să asigure buna implementare a inițiativei "Guvern fără hârtie" și să eficientizeze activitatea operațională a instituției.

Astfel, proiectele de hotărâri urmează a fi înaintate spre examinare Guvernului și aprobare în format electronic și, respectiv, cele aprobate de Cabinetul de Miniștri nu mai sunt expediate ministerelor pe suport de hârtie, ci doar în format electronic.

Totodată, în vederea asigurării transparenței în procesul decizional, proiectul ordinii de zi a ședințelor de guvern și proiectele de acte normative ce urmează a fi examinate și aprobate de către membrii Executivului vor fi plasate doar în format electronic, pe pagina web oficială a Guvernului www.gov.md.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Tematic

Ce vrea să facă Pavel Filip cu Cancelaria de Stat
A fost simplificat la maximum sistemul electronic de căutare a legilor RM
Tagurile:
hârtie, Cancelaria de Stat, on-line, Guvernul, Cancelaria de Stat, Guvern
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei