15:10 21 Ianuarie 2019
În direct
  • EUR19.55
  • USD17.14
  • RUB0.26
  • RON4.16
  • UAH0.61
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene

Mesajul care i-a bucurat pe ambasadorii moldoveni

© Sputnik / Miroslav Rotari
Politică
Sa primesc un link scurt
16820

Află ce le-a spus ministrul de Externe, Andrei Galbur, diplomaților moldoveni. Mesajul a ajuns în cele 40 de misiuni diplomatice și oficii consulare din străinătate.

CHIȘINĂU, 17 ian — Sputnik. Diplomaţii din Republica Moldova îşi sărbătoresc marți ziua profesională. Cu această ocazie, ministrul de Externe, Andrei Galbur, i-a felicitat pe diplomații moldoveni și familiile acestora.

"Am deosebita onoare de a Vă adresa cordiale felicitări cu ocazia Zilei Diplomatului, însoţite de alese urări pentru frumoase realizări în activitatea nobilă atât la Chişinău, în cadrul aparatului central al Ministerului, cât şi în cele 40 de misiuni diplomatice şi oficii consulare ale ţării de peste hotare”, a spus Galbur.

Potrivit ministrului, cooperarea cu cele 141 de ţări cu care Republica Moldova are stabilite relaţiile diplomatice urmărește promovarea intereselor naționale și protecţiei drepturilor conaţionalilor noștri din lumea întreagă.

Sărbătoarea a fost instituită în 26 decembrie 2013, la propunerea Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE).

MAEIE a propus declararea zilei de 17 ianuarie drept Ziua Diplomatului, pentru că în anul 1992 a fost depusă cererea de aderare a Republicii Moldova la Organizația Națiunilor Unite, fapt care a marcat începutul procesului de consolidare și afirmare a Republicii Moldova ca subiect de drept internațional și, în consecință, a condus la intensificarea activității diplomatice.

În anul 2017, este celebrată aniversarea a 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice cu 64 de naţiuni ale lumii.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Tematic

Galbur l-a sunat pe Meleșcanu. Despre ce au discutat cei doi miniștri de Externe
Lavrov și Galbur au discutat problema transnistreană
Despre ce au discutat Galbur şi Lavrov în capitala Cârgâzstanului
Tagurile:
ziua profesională, diplomați, Andrei Galbur, moldoveni
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei