15:06 21 Ianuarie 2019
În direct
  • EUR19.55
  • USD17.14
  • RUB0.26
  • RON4.16
  • UAH0.61
Vlad Plahotniuc

Plahotniuc reacționează - vrea să neutralizeze panul lui Dodon

© Sputnik / Miroslav Rotari
Politică
Sa primesc un link scurt
Vizita oficială a lui Igor Dodon la Moscova - detalii (20)
30720

După declarațiile făcute marți, la Moscova de către președintele Igor Dodon în cadrul întrevederii sale cu omologul său rus, Vladimir Putin, liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a difuzat o declarație a PDM, care este un răspuns la intenția șefului statului de a iniția renegocierea Acordului de Asociere cu UE.

CHIȘINĂU, 17 ian — Sputnik. Președintele PDM, Vlad Plahotniuc, a declarat că Moldova are un singur vector extern de dezvoltare și anume cel european, iar țara noastră, în opinia lui, nu ar avea voie „să dea semnale contradictorii de politică externă".

În declarația politică a PDM, difuzată de liderul acestui partid, este menționat faptul că „Partidul Democrat din Moldova se pronunță ferm pentru continuarea apropierii Moldovei de Uniunea Europeană și susține că relația Moldova — UE trebuie să rămână axa fundamentală a politicii noastre externe".

Totodată, documentul mai precizează că „Partidul Democrat din Moldova este categoric împotriva poziției exprimate de președintele Igor Dodon privind anularea Acordului de Asociere a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană".

„Vom neutraliza politic orice încercare de a anula acest Acord", anunță democrații în declarație.

Totodată, „PDM consideră că relația bilaterală Moldova — Rusia este foarte importantă pentru țara noastră. Tocmai de aceea PDM dorește ca partenerii din Federația Rusă să fie informați în mod corect despre angajamentul european al țării noastre, despre legăturile pe care le avem și pe care dorim să le dezvoltăm cu Uniunea Europeană".

"Ținând cont de aceste lucruri, Republica Moldova trebuie să aibă toată deschiderea pentru a-și consolida relațiile cu Federația Rusă, pentru a crește volumul schimburilor comerciale, pentru a lărgi colaborarea în domeniile economic, social, cultural, științific, tehnologic și de securitate", susțin democrații în declarația lor.

PDM a solicitat Parlamentului Republicii Moldova să ia în discuție pozițiile președintelui Igor Dodon exprimate pe 17 ianuarie curent, în cadrul vizitei oficială de la Moscova și să emită o declarație de reafirmare a atașamentului față de continuarea drumului european al țării.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Тема:
Vizita oficială a lui Igor Dodon la Moscova - detalii (20)

Tematic

Vladimir Plahotniuc a fost ales unanim în fruntea PD
Cine stă în spatele demonstrațiilor unioniștilor: Plahotniuc, Băsescu, Soros
Tagurile:
Declarație, PDM, Dodon, Plahotniuc, Acordul de asociere RM-UE, UE, Rusia, Vlad Plahotniuc, Igor Dodon, Europa, Rusia
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei