15:04 21 Ianuarie 2019
În direct
  • EUR19.55
  • USD17.14
  • RUB0.26
  • RON4.16
  • UAH0.61
Instanță

Băsescu a fost condamnat cu executare

© Sputnik / Владимир Федоренко
Politică
Sa primesc un link scurt
98930

După ce în octombrie 2015 a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă, Dragoş Băsescu, nepotul fostului preşedinte al României, a fost condamnat marţi de Tribunalul Bucureşti.

CHIȘINĂU, 17 ian — Sputnik. Dragoş Băsescu a fost condamnat marţi la închisoare cu executare, transmite la Sputniknews.ro cu referire la PSNews

Este vorba despre o pedeapsă de 2 ani și 6 luni pronunțată în primă instanţă. Decizia dată de Tribunalul București nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel.

Dragoş Băsescu, nepotul liderului PMP, a fost trimis în judecată în octombrie 2015 pentru trafic de influenţă. Alături de el, a mai fost trimis în judecată şi Ciprian Nistor, acuzat de complicitate la infracţiunile reţinute în sarcina lui Băsescu.

Conform rechizitoriului, Ciprian Nistor l-a contactat pe omul de afaceri Sandu Staicu în martie 2014 pentru a-l anunţa că Dragoş Băsescu vrea să-l întâlnească. În urma discuţiei cu Nistor, Staicu s-a întâlnit cu Dragoş Băsescu în vestiarul clubului lui Dinu Pescariu, unde nepotul fostului preşedinte l-a invitat într-o saună, i-a arătat o listă cu mai multe firme aflate la dosarul instrumentat de DIICOT şi i-a cerut 500.000 de euro ca să nu fie arestat şi alţi 500.000 de euro ca să primească o sentinţă favorabilă în instanţă.

Omul de afaceri a refuzat oferta şi nu a fost impresionat nici măcar de faptul că Dragoş Băsescu a amintit numele procurorului DIICOT în discuţia avută.

Complicele lui Dragoș Băsescu, Ciprian Nistor, a fost condamnat în luna mai 2016, la trei ani de închisoare cu executare.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Tematic

Băsescu, în închisoare
Tagurile:
Băsescu, executare, condamnat, Băsescu, România
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei