14:32 08 Decembrie 2019
În direct
  • EUR19.39
  • USD17.48
  • RUB0.27
  • RON4.06
  • UAH0.73
Teodor Meleșcanu și Hans Klemm

Ministrul român de Externe ”i-a dat peste nas” ambasadorului american

© Photo : Ministerul de Externe al României
Politică
Sa primesc un link scurt
16020

Ministrul de Externe al României i-a sugerat ambasadorului SUA la București să înceteze să dialogheze cu autoritățile prin intermediul presei și să respecte practicile diplomatice.

CHIȘINĂU, 20 ian — Sputnik. Ministrul de Externe al României, Teodor Meleșcanu, a exprimat o poziție dură, dar diplomatică în fața ambasadorului SUA le București, Hans Klemm, în cadrul unei întrevederi oficiale care a avut loc astăzi, transmite sputniknews.ro.

Potrivit comunicatului oficial al diplomației române, Meleșcanu a „argumentat ferm necesitatea unui dialog direct al Ambasadei SUA, şi nu prin intermediul mass-media, cu Ministerul Afacerilor Externe şi autorităţile guvernamentale".

În opinia ministrului român de Externe, acest dialog trebuie să fie unul "în conformitate cu spiritul relaţiilor de parteneriat strategic, cu respectarea standardelor şi practicilor diplomatice".

Ambasadorul american la București a fost învinuit în mai multe rânduri de foști diplomați și politicieni români de imixtiuni în politica internă a României.

Într-un ultim interviu oferit agenției News.ro, ambasadorul Hans Klemm a criticat dur ordonanța de urgență a Guvernului Grindeanu cu privire la amnistie și grațiere, declarând că SUA o susțin pe actualula șefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Tematic

Galbur l-a sunat pe Meleșcanu. Despre ce au discutat cei doi miniștri de Externe
Sorin Grindeanu, noul premier al României
Tagurile:
peste nas, Meleșcanu, Ministerul de Externe, Ambasador al SUA, România, SUA


Știrile Zilei