04:41 22 Iunie 2018
În direct
  • EUR19.53
  • USD16.92
  • RUB0.27
  • RON4.18
  • UAH0.64
Igor DODON

Dodon a spus în ce condiții poate fi soluționată problema transnistreană

© Photo: NATO
Politică
Sa primesc un link scurt
10602

Potrivit președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, problema transnistreană nu poate fi soluționată fără recunoașterea neutralității țării.

CHIȘINĂU, 17 feb — Sputnik. Într-un interviu acordat postului TV „Rossia-24", președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat că reglementarea conflictului transnistrean este imposibilă fără o recunoașterea internațională a neutralității Republicii Moldova.

„Am venit cu inițiativa și am făcut această propunere la NATO, să semnăm împreună o declarație concretă că NATO recunoaște neutralitatea țării. În decursul lunilor următoare, a anilor următori, recunoașterea internațională va fi unul dintre factorii și condițiile esențiale pentru soluționarea problemei transnistrene", a declarat Dodon.

Președintele Moldovei a subliniat că țara noastră trebuie „să-și consolideze acest statut, la fel cum, de exemplu, și-au consolidat-o austriecii. A fost recunoscut la nivel internațional că Austria este un stat neutru, la fel și Elveția".

Potrivit Constituției, Republica Moldova are statut de stat neutru, însă din 1994 țara noastră cooperează cu NATO în cadrul planului individual de parteneriat. În Moldova activează deja un centru de informare al Alianței Nord-Atlantice. Potrivit unor sondaje de opinie, majoritatea cetățenilor Republicii Moldova sunt împotriva aderării țării la NATO.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Tematic

Igor Dodon a invitat un înalt oficial european să viziteze Moldova
Declarații tranșante făcute de Dodon la Bruxelles
Dodon a declarat că NATO și Rusia trebuie să ne recunoască public neutralitatea
Tagurile:
condiții, soluționare, problema transnistreană, NATO, Igor Dodon, Republica Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei